18 Eylül 2024 Çarşamba

MLKP'nin 30. yılı Berlin'de kutlandı

MLKP'nin 30. kuruluş yıldönümü Berlin'de yapılan etkinlikle kutlandı. Kürt özgürlük hareketi, HBDH ve Komünist İnşa adına etkinliğe katılanlar konuşma yaparak, yeni mücadele yılında başarılar diledi.

Almanya'nın Berlin kentinde, Marksist Leninist Komünist Parti'nin (MLKP) 30. kuruluş yıldönümüne ilişkin etkinlik yapıldı.

Devrim ve sosyalizm kavgasında ölümsüzleşenler anısına saygı duruşu ile başlayan etkinlikte MLKP temsilcisi söz aldı. MLKP'nin 10 Eylül 1920'de kurulan TKP'nin mirasını devraldığını, revizyonist kampın dağıldığı ve burjuvazinin zafer naraları attığı bir süreçte Birlik Devrimini gerçekleştirdiğini hatırlatan MLKP temsilcisi, partilerinin ateş altında meydanlarda, sokaklarda verdiği mücadele ile kendisini var ettiğini, Gazi ayaklanmasından gözaltında kayıplar mücadelesine, Türkiye ve Kuzey Kürdistan'dan Güney Kürdistan ve Rojava'ya kadar mücadele içinde yer aldığını ve bedel ödeyerek yürüdüğünü söyledi.

30. yıl içinde 7. kongresini ve 3. Komünist Kadın Konferansını gerçekleştirdiklerini belirten MLKP temsilcisi, "Faşist Türk devletinin defalarca bitirdik dediği saldırı süreçlerinde partimiz geri adım atmadı, karşı saldırılarla ileri atıldı. Birleşik devrim fikri ve pratiğinin öznesi olarak HBDH ve KBDH'nin bileşeni olarak mücadeleyi büyütmeye çalıştı" dedi.

MLKP'nin mücadelesinden kesitlerin aktarıldığı sinevizyon gösteriminin ardından Komünist Gençlik Örgütü (KGÖ) temsilcisi söz aldı. MLKP'nin Türkiye, Bakur, Başûr, Rojava ve Avrupa'da mücadele yürüttüğünü, faşist Türk devletinin tüm saldırılarına rağmen umudu ayakta tutan, dostlarına güven veren, çizgisinden taviz vermeyen yolda mücadeleyi sürdüğünü kaydeden KGÖ temsilcisi, Avrupa KGÖ'nün yakın zamanda kongresini yaptığını belirterek, MLKP'nin gençlik örgütü olarak bundan gurur duyduklarını söyledi. Ve gençliği KGÖ saflarında örgütlenmeye çağırdı.

Konuşmanın ardından, Yeliz Erbay, Baran Serhat, Ivana Hoffmann, Ayşe Deniz Karacagil'in yaşamından kesitler aktarıldı.

Kürt özgürlük hareketi ve HBDH adına yapılan konuşmada MLKP'nin 30. yılı selamlandı ve yeni mücadele yılında başarılar dilendi.

Komünist İnşa (Kommunistische Aufbau) adına yapılan konuşmada, MLKP'nin deneyimlerinden yararlanarak mücadele ettikleri, MLKP ile yakın işbirliği ve ortak mücadele içinde olmaktan memnun oldukları belirtildi.

Şiirlerin okunduğu, Kürtçe, Türkçe ve Almanca ezgi ve marşların söylendiği etkinlik, Kürtçe müzik dinletisinin ardından 30. yıl pastasının kesilmesiyle sona erdi.