24 Eylül 2024 Salı

Mitsuba işçilerinin fabrikayı terk etmeme eylemi ikinci gününde

Gebze Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan Mitsuba fabrikasında başlayan direniş ikinci gününde devam ediyor.

Gebze Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan Mitsuba fabrikasında önceki gün 16.00'dan itibaren iki ayrı vardiyada 100'ü aşkın işçinin fabrika içindeki başlattığı direniş devam ediyor.

Evrensel'de yer alan habere göre; gece boyu yapılan görüşmeler sonrası Kocaeli Valisi Seddar Yavuz'un bugün saat 11.00'de sendika yönetimini görüşmeye davet ettiği, patron ile de görüşüp tarafları bir araya getirmeye çalıştığı öğrenildi. İçerideki işçiler ise kararlılığını gece boyunca attıkları sloganlarla ifade etti. "Yıldılar sanmayın yılmayacağız", "Sadaka değil toplu sözleşme", "İş, ekmek, özgürlük" ve "Direne direne kazanacağız" sloganları atan işçiler, sendika haklarının tanınmasını ve atılan işçilerin geri alınmasını istiyor.

NE OLMUŞTU?
Gebze'de kurulu Mitsuba Otomotiv'de işten atmalara karşı direnen ve sendikal haklarının tanınması için mücadele eden işçiler fabrikayı terk etmeme kararı aldı. Japonya sermayeli Mitsuba Otomotiv'de DİSK'e bağlı Birleşik Metal-İş sendikasında örgütlenen işçilerden 9'unun iş akitleri feshedilmişti. Fabrikada Birleşik Metal-İş Sendikası Gebze 2 No'lu Şube örgütlenmiş, çoğunluğu sağlayarak mart ayında yetki belgesini almıştı.