24 Eylül 2024 Salı

Meryem Ana Yortusu ayini Sümela Manastırında düzenlenecek

Hedef gösterilen Fener Rum Patrikhanesi, 15 Ağustos'ta Trabzon Sümela Manastırında Meryem Ana Yortusu için ayini gerçekleştireceklerini kaydetti.

Yeniden Refah Partisi ve İYİP, 15 Ağustos'ta Meryem Ana Yortusu için Fener Rum Patrikhanesinde yapılan ayini hedef gösterdi ve iptal edilmesini istedi. Bunun üzerine açıklama yapan Fener Rum Patrikhanesi, Meryem Ana Yortusunun dünyanın her yerinde Hristiyanlar tarafından 15 Ağustos'ta kutlandığını vurguladı.

Fener Rum Patrikhanesi'nin açıklamasında şu ifadeler yer aldı: "Meryem Ana Yortusu'nu bizler de memleketimizde birçok kilisede kutluyoruz. Hükümetimizin izniyle son 10 yıldır olduğu gibi bu sene de Patrikhanemiz yortuyu Meryem Ana'ya adanmış olan Sümela Manastırı'nda yapacaktır. Son günlerde bazı siyasetçiler tarafından dini faaliyetimizin hedef gösterilmesi bizi derinden üzmüştür. Sadece birkaç saatliğine bayramımızı kutlamak için gideceğimiz Trabzon ziyaretimiz siyasi söylemlerle hedef haline getirilmiştir. Bu topraklarda asırlardır yaşayan bir millet olarak bize karşı yapılan bu haksız söylemleri kınıyoruz. Devletimize güvenimiz tamdır."

Yarın Trabzon Sümela Manastırında düzenlenecek ayini Fener Rum Patriği Bartholomeos yönetecek.