24 Eylül 2024 Salı

Mersin'de 1 Mayıs yasakları protesto edildi

Mersin'de kurum temsilcilerinin katıldığı basın açıklamasıyla 1 Mayıs yasakları protesto edildi, "Sermayeye her şey serbest ama işçiye emekçiye 1 Mayıs'ı kutlamak yasak" denildi.

Mersin'de Valilik, pandemi bahanesiyle 1 Mayıs mitingi düzenlenmesini engelledi, temsili katılımla basın açıklaması yapılmasına izin verdi.

Mersin Emek ve Demokrasi Platformu bileşeni kurumlardan birer kişinin katıldığı basın açıklamasıyla iktidarın 1 Mayıs eylemlerini yasaklayan uygulamaları protesto edildi.

Cumhuriyet Meydanı'nda bir araya gelen Mersin Emek Demokrasi Platformu bileşenleri adına Platform Sözcüsü ve DİSK Genel-İş Şube Başkanı Kemal Göksoy açıklama yaptı.

İktidarın pandemi bahanesiyle 1 Mayıs'ı yasaklamaya çalıştığını belirten Göksoy, "İşçilerin, emekçilerin, ezilenlerin, yoksulların alana gelmediği, onların katılamadığı 1 Mayıs'a gelip bu alanda sınırlı kişiyle kutlamayı doğru bulmuyoruz" dedi.

"Lebalep dolu salonlarda kutlamaya izin var, fabrikaların çalışmasına izin var, sokaklar süpürebiliyor, işçiler çalışıyorlar ama 1 Mayıs kutlamalarına izin verilmiyor" diyen Göksoy, "Sermayeye her şey serbest ama işçiye, emekçiye 1 Mayıs'ı kutlamak yok" sözleriyle tepksini dile getirdi.

Gürsoy, "1 Mayıs'a ilişkin kısıtlamaları kabul etmiyoruz. Yasaklar varsa işyerleri fabrikalar var. Hepimiz 1 Mayıs'ı iş yerlerimizde, balkonlarda kutlayacağız. Yaşasın 1 Mayıs, biji yek gulan" dedi.