18 Eylül 2024 Çarşamba

Mahkeme Suruç şehidi Yunus Emre'nin 'örgüt üyesi' olup olmadığını araştıracak

Mahkeme, IŞİD çetelerinin gerçekleştirdiği Suruç katliamında yaşamını yitiren Yunus Emre Şen'in "Terörist olup olmadığını" araştıracak.
Gazeteci Oktay Candemir hakkında açılan davanın ilk duruşmasında Cumhuriyet Savcısı, Suruç katliamında yaşamını yitiren Yunus Emre Şen'in "örgüt üyesi" olduğunu iddia etti. 
 
Candemir hakkında yaptığı haberler ve sosyal medya paylaşımları nedeniyle "Örgüt propagandası" iddiasıyla açılan dava Van. 5. Ağır Ceza Mahkemesinde başladı. Duruşmada gazeteci Candemir ve avukatları hazır bulundu.
 
Candemir hakkında Van Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede Candemir'in haber amacıyla izlediği YPG, HPG ve YPJ'lilerin cenaze törenleri "Örgüt propagandası" sayıldı. Suruç katliamında yaşamını yitiren SGDF üyesi Yunus Emre Şen de iddianameye girdi. Savcı, Candemir'in sosyal medya paylaşımında Şen için kullandığı "şehit" kelimesini suç saydı.
 
Candemir, savunmasında "IŞİD'in öldürdüğü sivil yurttaşlarımız şehittir. Yunus Emre Şen de katliamda yaşamını yitirmiş sivil bir yurttaş olarak şehittir" dedi.
 
Mahkeme heyeti Yunus Emre Şen'in "örgüt mensubu olup olmadığının araştırılması" için duruşmayı 1 Kasım 2018 tarihine erteledi.