24 Eylül 2024 Salı

Limter-İş'ten tersanelerde işçilere 'sendikalı ol' çağrısı

Tuzla Gemi Tersanesi önünde bildiri dağıtımı yapan Limter-İş Sendikası, tersane işçilerine güvenceli çalışma için sendikalı olma çağrısı yaptı.

DİSK'e bağlı Limter-İş Sendikası, Tuzla Gemi Tersanesi önünde "Güvenceli çalışma için sendikalı ol" başlıklı bildirileri işçilere dağıttı, tersane işçilerine Limter-İş'te örgütlenme çağrısı yaptı.

Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) ve İnşaat-İş Sendikası'nın da katıldığı bildiri dağıtımında konuşan Limter-İş Sendikası Genel Başkanı Kanber Saygılı, "Tersanelerde hala kölelik koşullarında çalışıyoruz. Kanunen sigortalarımız aldığımız ücret üzerinden yatırılması gerekirken asari ücretten sigortalarımız yatırılıyor. Yarın emekli olduğunuz zaman 2000-2500 TL alacağınıza 1500 TL alacaksınız. Burası ağır ve çok tehlikeli işkollarından olmasına rağmen burada itibari hizmet zammı uygulanmıyor" dedi.

Saygılı, tersane işçilerinin talepleri şöyle sıralandı: "İnsan onuruna yaraşır iş ortamı olması, ücretlerimizin geçim ücreti olması, çalışma saatlerimizin kısaltılması, kadrolu taşeron ayrımının olamaması, keyfi uygulamaların, başta kadın işçiler olmak üzere mobbingin olmaması, zorunlu mesailerin kaldırılması, iş sağlığı ve iş güvenliği tedbirlerinin eksiksiz alınması, Cumartesi ve Pazar günlerinin tatil olması."

Taleplerini alabilmeleri için Limter-İş Sendikası'nda örgütlenmek gerektiğini ifade eden Saygılı, "Sendikalı olmamız halinde neler yapacağız. Patronun karşısında toplu sözleşme imzalamak için oturacağız. Sosyal haklarımızı güvence altına alacağız. Onun için sendikalı olmak maaşlarımızın artması demek. Sendikalı olmak demek mesai saatlerimizin düzenlenmesi demek. Sendikalı olunca ikramiyemiz olacak, çocuk parası olacak, yakacak parası olacak, eğitim yardımı olacak. Sendikalı olunca haklarımız güvence altına alınacak. Bu nedenle DİSK/Limter-İş Sendikasına davet ediyoruz" diye konuştu.