24 Eylül 2024 Salı

Limter-İş'ten tersane işçilerine sendikalaşma çağrısı

Sedef Tersanesi önünde bildiri dağıtımı yapan Limter-İş Sendikası, güvenceli çalışma için sendikalı olmaları çağrısı yaptı.

DİSK'e bağlı Limter-İş Sendikası, Tuzla'da bulunan Sedef Tersanesi önünde "Güvenceli çalışma için sendikalı ol" başlıklı bildirileri işçilere dağıttı, gemi yapımı, deniz taşımacılığı, ardiye ve antrepolarda çalışan işçileri Limter-İş Sendikasına üye olmaya çağırdı.

Bildiri dağıtımına Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) üyeleri de destek verdi.

Limter-İş, işçilere, ağır ve riskli işkollarından olan tersanelerde örgütlü olmanın önemine dikkat çeken konuşmalar yaptı.

Bildiri dağıtımında konuşan Limter-İş Sendikası Genel Başkanı Kanber Saygılı ve Genel Sekreter Hakkı Demiral, işçilerin kaderlerinin birbirine bağlı olduğunu ve sendikalı olmanın işçiler açısından hayati önemde olduğu vurgulandı.

Konuşmalarda "Günde sekiz, dokuz, on saat hatta daha fazla bir arada olduğumuz, aynı kaptan su içtiğimiz, birbirimizin derdine koştuğumuz halde, yanıbaşımızdaki arkadaşımızı rakip gördüğümüz için birlik olamıyoruz. Bu patronlar tarafından bir oyun, bu oyuna gelmeyelim birlik olalım" dedi.

TERSANE İŞÇİLERİNİN TALEPLERİ
Dağıtılan bildirilerde tersane işçilerinin talepleri şöyle sıralandı:

"İnsan onuruna yaraşır iş ortamı olması, ücretlerimizin geçim ücreti olması, çalışma saatlerimizin kısaltılması, kadrolu taşeron ayrımının olamaması, keyfi uygulamaların, başta kadın işçiler olmak üzere mobbingin olmaması, zorunlu mesailerin kaldırılması, iş sağlığı ve iş güvenliği tedbirlerinin eksiksiz alınması, Cumartesi ve Pazar günlerinin tatil olması."

SENDİKALI OL ÇAĞRISI
İşçileri sendikalı olma Limter-İş'te örgütlenme çağrısı yapılan bildiri dağımında şunlar kaydedildi:

"Peki bu taleplerimizi almamız mümkün müdür? Elbette mümkündür. Bunun yolu birlikte hareket etmekten ve sendikalı olmaktan geçiyor. Örgütlenirsek engelleri aşarız ve patronların karşısına taleplerimizle birlikte güçlü bir şekilde çıkarız. Bu nedenle, bu taleplerimiz için tüm işçileri sendikalı olmaya davet ediyoruz.

"Sendikalı olmamız halinde neler yapacağız. Patronun karşısında toplu sözleşme imzalamak için oturacağız. Sosyal haklarımızı güvence altına alacağız. Onun için sendikalı olmak maaşlarımızın artması demek. Sendikalı olmak demek mesai saatlerimizin düzenlenmesi demek. Sendikalı olunca ikramiyemiz olacak, çocuk parası olacak, yakacak parası olacak, eğitim yardımı olacak. Sendikalı olunca haklarımız güvence altına alınacak. Bu nedenle DİSK/Limter-İş Sendikasına davet ediyoruz."