24 Eylül 2024 Salı

Limter-İş, tersane önlerinde örgütlenme çağrılarını sürdürüyor

Limter-İş Sendikası, tersane işçilerinin ücret, sendikal haklar talebiyle başlattığı imza kampanyasını Tuzla'da Kıran Tersanesi önünde sürdürdü, işçilere örgütlenme çağrısı yaptı.

DİSK'e bağlı Limter-İş Sendikası, tersane işçilerinin ücret, sendikal haklar, Covid-19'a karşı korunma, sigortalarının gerçek ücret üzerinden yatırılması başta olmak üzere tersane işçilerinin temel hakları için başlattığı imza kampanyası devam ediyor.

Limter-İş üye ve yöneticileri bu sabah saatlerinde Tuzla'da bulunan Kıran Tersanesi önünde stant açarak bildiri dağıttı. Bildiri dağıtımında işçilere seslenen Limter-İş Sendikası Genel Sekreteri Hakkı Demiral, işçilere haklarını hatırlattı, hakları elde etmek için sendikalarında örgütlenme çağrısı yaptı.

Demiral, "Tersane emekçilerinin gerçek sınıf sendikası olan Limter-İş Sendikası, uzun yıllardır tersane emekçilerinin hakları için mücadele ediyor, örgütlenmeye çalışıyor. Peki, sendika olarak ne istiyoruz? Tersanelerde fiili ücret zammı uygulansın, sigortalarımız aldığımız ücret üzerinden yatırılsın, tersane işçilerine de Covid-19 aşı önceliği verilsin, tersane işçilerinin ücretleri artırılsın. Bu sorunları bizzat yaşayan ve bilenlersiniz. Bu talepler, tüm tersane işçilerinin olmazsa olmaz temel ve ortak talepleridir. Bu talepler hem bugün hem geleceğinizi ilgilendiren hayati taleplerdir. Bu taleplerimizi gerçekleştirmeyi başarabiliriz. Başarmamız için sendikalaşmamız, örgütlenmemiz gerekiyor. Tek tek patronlara karşı mücadele zordur. Örgütlü güç olursak taleplerimizi kabul ettirmeyi başarabiliriz" diye konuştu.

Limter-İş Sendikası, işçilerden topladığı imzaları, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına sunacak.