24 Eylül 2024 Salı

Limter-İş, Kıran Tersanesi önünde örgütlenme çağrısı yaptı

Limter-İş Sendikası, tersane işçilerinin ücret, sendikal haklar talebiyle başlattığı imza kampanyasını Tuzla'da Kıran Tersanesi önünde sürdürdü.

DİSK'e bağlı Limter-İş Sendikası, tersane işçilerinin ücret, sendikal haklar, Covid-19'a karşı korunma, sigortalarının gerçek ücret üzerinden yatırılması başta olmak üzere tersane işçilerinin temel hakları için başlattığı imza kampanyası devam ediyor.

Limter-İş üye ve yöneticileri bu sabah saatlerinde Tuzla'da bulunan Kıran Tersanesi önünde stant açarak bildiri dağıttı, yapılan konuşmalarda tersane işçilerini Limter-İş'e üye olma çağrısı yapıldı.

Limter-İş Sendikası, işçilerden topladığı imzaları, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına sunacak.

Bildiri dağıtımı sırasında yapılan konuşmalarda "Sendika olarak, tersane emekçileri olarak ne istiyoruz? Tersanelerde fiili ücret zammı uygulansın, sigortalarımız aldığımız ücret üzerinden yatırılsın, tersane işçilerine de Covid-19 aşı önceliği verilsin, tersane işçilerinin ücretleri artırılsın. Bu talepler, tüm tersane işçilerinin olmazsa olmaz temel ve ortak talepleridir. Tüm tersane işçileri, yaşamı ve geleceğini ilgilendiren bu taleplere sahip çıkmalıdır. Fabrika, fabrika bunları anlatıyoruz. Bu taleplerimizi dile getiren imza kampanyamıza katılın. Taleplerimizin kabul ettirilmesi için örgütlü olmak yani sendikalı olmaz zorundayız. Tek tek işçileri patronlar dikkate almaz. Örgütlü güç olursak taleplerimizi kabul ettirmeyi başarabiliriz. Tersane işçilerinin gerçek mücadelesini sürdüren Limter-İş Sendikasına üye olun" diye belirtildi.