24 Eylül 2024 Salı

Limter-İş, Kadıköy'de yapılacak 15-16 Haziran eylemine çağrı yaptı

Limter-İş Sendikası, Tuzla İçmeler Köprüsünde açtığı imza standı ile bir taraftan işçilerin taleplerinin yer aldığı bildirileri dağıttı, bir taraftan yaptığı konuşmalarla 15-16 Haziran Bileşenleri'nin Kadıköy İskele Meydanı'nda bugün saat 19.00'da yapacağı eyleme çağrı yaptı.

DİSK'e bağlı Limter-İş Sendikasının, bir süredir tersane işçilerinin ücret, sendikal haklar, Covid-19'a karşı korunma, sigortalarının gerçek ücret üzerinden yatırılması başta olmak üzere tersane işçilerinin temel hakları için yürüttüğü imza kampanyası sürüyor. Tuzla İçmeler Köprüsünde imza standı açan Limter-İş, bir taraftan işçileri haklarına sahip çıkmaya ve sendika üye olmaya davet ederken, diğer taraftan da bu akşam 15-16 Haziran Bileşenleri'nin Kadıköy İskele Meydanı'nda yapılacak eyleme davet etti.

Limter-İş Sendikası Genel başkanı Kanber Saygılı ve Genel Sekreter Hakkı Demiral'ın da katıldığı bildiri dağıtımında yapılan konuşmalarda "İşçiler olarak, öncelikle kendi temel haklarımıza, sendikal haklarımıza kendimiz sahip çıkmak zorundayız. Bunun yolu ise, örgütlenmek ve sendikaya üye olmaktan geçiyor. Sen kendi hakkına sahip çıkmazsan, birlikte mücadele etmekten kaçarsan, sermaye ve onun iktidarları seni ezmeye devam eder. Başarı ancak örgütlü işçi ile kazanılabilir. Bu nedenle, sizleri sendikanız Limter-İş'e üye olmaya davet ediyoruz" denildi.

Konuşmada, "Tersanelerde fiili ücret zammı uygulansın, sigortalarımız aldığımız ücret üzerinden yatırılsın, tersane işçilerine de Covid-19 aşı önceliği verilsin, tersane işçilerin ücretleri artırılsın. Bu talepler tersane işçilerinin ortak talepleridir" diye kaydedildi.

15-16 Haziran büyük işçi direnişinin 51. yılı dolayısıyla Kadıköy İskele Meydanı'nda saat 19.00'da yapılacak eyleme çağrı yapılan konuşmada, "Sizleri burada da ortak taleplerimize sahip çıkmaya çağırıyoruz” diye belirtildi.