24 Eylül 2024 Salı

Limter-İş, Aliağa'daki iş cinayetini protesto etti

DİSK'e bağlı Limter-İş Sendikası, Aliağa'daki iş cinayetlerini protesto etti. Genel Sekreter Demiral, işçileri birlikte mücadeleye çağırdı. 

Limter-İş Sendikası, tersanelerde işçilerin ücretleri, sigortaların gerçek ücret üzerinden yatırılması, iş güvenliği talepleri başta olmak üzere, işçi hakları için kampanya yürütüyor. 

Bu sabah Tuzla ve İçmelerde Gemak tersanesi önünde Aliağa Metaş gemi söküm tersanesinde yaşanan iş cinayetini protesto etti. 

Limter-İş Genel Başkanı Kanber Saygılı ve Genel Sekreter Hakkı Demiral'ın da katılımıyla tersane önünde açılan stantta, işçilere yönelik yapılan konuşmalarda örgütlenme ve birlikte mücadele etme çağrısı yapıldı.

DEMİRAL: BİRLİKTE OLUNCA BAŞARABİLİRİZ
DİSK/ Limter-İş Sendikası Genel sekreteri Hakkı Demiral, "Tersanelerde patronlar hak gasplarına devam ediyor. Yüzsüzce, kuralsızca  davranıyor ve sigorta ücretlerini gerçek ücret üzerinden yatırmıyor. Hak gasplarına devam ediyor. Bu yüzdendir ki Aliağa'da bir arkadaşımız iş cinayetine kurban gitti ve bir arkadaşımız komada. Hak gasplarına, insanca yaşayacak ücret için birlikte mücadele etmeliyiz. Birlikte olunca başarabiliriz. Yalnız değilsiniz. Limter-İş sendikasına, sizin için mücadele alanlarını terk etmeyen sınıfın sendikasına davet ediyoruz sizleri" dedi.

Demiral, işçileri tersane işçilerinin hakları için Çalışma Bakanlığı'na sunulacak olan imza kampanyasına çağırdı.