22 Eylül 2024 Pazar

Leyla Güven'in açlık grevi 28. gününde, HDP'li vekiller de dayanışma eyleminde

DTK Eşbaşkanı ve HDP milletvekili Leyla Güven?in tecridin kaldırılması amacıyla başlattığı açlık grevi eylemi 28?inci gününde. HDP milletvekillerinin destek açlık grevleri de sürüyor. HDP Eş Genel Başkanı Buldan ve milletvekilleri geceyi Meclis'te eylemde geçirdi.
DTK Eşbaşkanı ve HDP milletvekili Leyla Güven’in tecridin kaldırılması amacıyla başlattığı açlık grevi eylemi 28’inci gününde.  
 
Destek ve dayanışma amacıyla başlayan eylemlere yönelik müdahalelere karşı HDP milletvekillerinin başlattığı açlık grevleri de sürüyor. 
 
Diyarbakır, Van, Şırnak, Mardin, Mersin, Batman, Urfa, İstanbul, Muş’ta HDP milletvekilleri Pazartesi günü başlattığı açlık grevleri dün Meclis’te HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Meclis Başkanvekili Mithat Sancar’ın da dahil olduğu 10 milletvekili ile sürdürüldü.  
 
Pervin Buldan ve milletvekilleri geceyi Meclis’te geçirdi. 
 
Daha önce açlık grevinin sürdüğü Mersin İl binasının basılarak eylemcilerin gözaltına alınmasından sonra, bu kez milletvekilleriminin eylem yaptığı merkezler polis tarafından zırhlı araçlar, yüzlerce polisin katılımı ile ablukaya alındı. 
 
Bu sabah açlık grevi eylemine destek verdikleri için Diyarbakır’da parti yöneticileri gözaltına alındı. Buna rağmen dün gün boyu halk il binalarına giderek vekillere destek verdi. 
 
Pazartesi başlayan iller ile Meclis’teki açlık grevi eylemleri bugün tamamlanacak. Dün başlayan iller ise 3 günlük eylemi tamamladıktan sonra eyleme son verecek.