24 Eylül 2024 Salı

Kuzey Star Tersanesi önünde iş kazası protestosu

Limter-İş, Kuzey Star Tersanesi'nde işçi sağlığı ve iş güvenliği önlemlerinin alınmaması nedeniyle iki işçinin ağır yaralanmasını protesto etti.

DİSK'e bağlı Limter-İş Sendikası, Kuzey Star Tersanesi'nde işçi sağlığı ve iş güvenliği önlemlerinin alınmaması nedeniyle iki işçinin ağır yaralanmasını tersane önünde protesto etti.

"Kuzey Star İSİG önlemini al işçileri öldürme" pankartının açıldığı eyleme Dev Yapı-İş, İnşaat-İş, SGDF, DİP, İşçi Hareketi Koordinasyonu destek verdi.

"İşçiler birleşin ölümleri durdurun", "Çalışırken ölmek istemiyoruz" sloganlarının atıldığı eylemde basın açıklamasını Limter-İş Sendikası Genel Başkanı Kanber Saygılı okudu. İşçi sağlığı ve iş güvenliği önlemleri alınmaması nedeniyle Kuzey Star Tersanesi'nde dün bakımı yapılan vinç bomonunun kırılması sonucu iki işçinin ağır şekilde yaralandığını belirten Saygılı, "Kuzey Star Tersanesi'nde yaşanılan düpe düz işçi cinayetlerine davetiye çıkarmaktır. Yarım adım ötesi işçi cinayetidir" dedi.

Azami karları için zamandan tasarrufu kar bilen, işçi sağlığı ve iş güvenliği önlemlerini maaliyeti arttıran gereksiz masraf gören tersane patronları ve taşeronluk sisteminin bu kazaya davetiye çıkardığını vurgulayan Saygılı, "Bu düzen devam ettiği sürece yaşadığımız işçi cinayetleri ve kazalar ne ilk ne de son olacaktır" ifadelerini kullandı.

İş cinayetleri ve iş kazalarını önlemenin tek çaresinin birleşmekten, dayanışmaktan ve sendikalaşmaktan geçtiğini vurgulayan Saygılı, "Limter-İş'e üye olarak güçlerimizi birleştirip insanca çalışma ve yaşama koşullarını sağlayabiliriz. Başka yolu yok, başka çaresi de yoktur. Çare biziz. Çare örgütlü gücümüz" diye konuştu.