24 Eylül 2024 Salı

Koşuyolu Parkı'ndan tutsak yakınlarına polis saldırısı

Açlık grevlerine dikkat çekmek amacıyla Koşuyolu Parkı'nda açıklama yapmak isteyen tutsak yakınlarına polis saldırdı. Saldırıda anneler yerlerde sürüklendi.
Hapishanelerde süren açlık grevi ve ölüm oruçlarına dikkat çekmek için Koşuyolu Parkı'nda basın açıklaması yapmak isteyen Barış Annelerine polis saldırdı. Saldırıda çok sayıda anne fenalaşarak baygınlık geçirdi. Parkı boşaltan yüzlerce çevik kuvvet polisi, zırhlı araçlarla parkı ablukaya alarak giriş-çıkışları yasakladı.
 
Ardından kitlesel olarak park girişinde toplanan anneler oturma eylemi yapmak istedi. Polisin engellemesi karşısında park girişinde oturan annelere polis saldırarak dağıtmaya çalıştı. Anneleri darp ederek parkın içine iten polis, anneleri ablukaya aldı. Darp esnasında tutsak annelerinin üzerine basılarak kalkanlarla sıkıştırılmak istendi. Saldırı sırasında anneler yerlerde sürüklendi. Bir kadın polis ise annelerden birine saldırdı.
 
Annelerin yanı sıra bir kadın gazeteci darp edilerek parktan uzaklaştırıldı. Parkın içindeki ablukaya rağmen "Biji berxwedana zindanan" sloganıyla yürüyüşe geçen anneler TUAYDER de oturma eylemine başladı.
 
Polis ablukasına rağmen annelerin eylemi sürüyor.
 
Öte yandan saldırı sırasında annelere destek veren çok sayıda kişi gözaltına alındı.