19 Eylül 2024 Perşembe

Kongreya Star 3. Kongresi sona erdi

Kongreya Star Fırat Bölgesi 3. Kongresi meclis seçimleri ve alınan kararlarla sona erdi.
Kongreya Star 3. Kongresi, Fırat Bölgesi'nin Kobanê kentinde bulunan Baqî Xido Kültür ve Sanat Merkezi'nde gerçekleştirildi.
 
"Çağın Direnişi ruhu ile kadın devrimini toplumsal devrime dönüştüreceğiz" şiarıyla gerçekleştirilen kongre, katılımcıların konuşmalarının ardından yıllık faaliyet raporu, örgütsel durum, kadınların yaşadıkları sorunlar, eleştiriler ve birçok konuda tartışma yürütüldü.
 
Konferansta ayrıca Kongreya Star'ın çalışmalarına ilişkin hazırlanan sinevizyon gösterildi.
 
Konferansta şu kararlar alındı:
"Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü kadın mücadelesinin temelidir. Bu temelde Öcalan'ın felsefe ve fikirlerini toplumun tüm kesimleri ve kadınlar arasında yaymak için çalışması; Girê Spî Kantonu'nda Kadın Akademisi açılışı; tüm bölgelerde kadın komünlerinin açılması; kadınlar, gençler için eğitim devrelerinin çoğaltılması, Efrin'i özgürleştirme hamlesine destek; kadın komünlerinin aktifleştirilmesi ve kadın ekonomisinin geliştirilmesi gibi kararlar alındı.
 
"Konferansta ayrıca kadının savunma alanındaki rolünün geliştirilmesi; siyasi, ideolojik ve ana dilde eğitim devrelerinin güçlendirilmesi ve benzeri öneriler karara bağlandı.
 
"Konferansın bir diğer gündem maddesi de koordinasyon seçimiydi. Kongreya Star Fırat Bölgesi Koordinasyonu'na Sara Xelîl, Zehra Berkel, Hele Umer, Almaz Romî ve Dilan Hesen seçildi. Ayrıca 40 kadının yer aldığı meclis üyeleri belirlendi."
 
Konferansın kapanış konuşmasını yapan Kongreya Star üyesi Peyman Aydın, "Bugün tarihi bir gündü. Kadınlar kendilerine ait çalışmalarda ve konularda bir konuyu tartıştı" dedi.
 
Konferans "Jin Jiyan Azadî" ve "Bê Serok Jiyan Nabe" sloganlarıyla sona erdi.