19 Eylül 2024 Perşembe

Kongreya Star 3. Kongresi başladı

Kongreya Star'ın 3. Kongresi, Kobanê'de "Çağın Direnişi ruhu ile kadın devrimini toplumsal devrime dönüştüreceğiz" şiarıyla başladı.
Kongreya Star 3. Kongresi, Fırat Bölgesi'nin Kobanê kentinde bulunan Baqî Xido Kültür ve Sanat Merkezi'nde başladı.
 
"Çağın Direnişi ruhu ile kadın devrimini toplumsal devrime dönüştüreceğiz" şiarıyla gerçekleştirilen kongreye, Fırat bölgesinden 271 delege katılıyor. Kongreye ayrıca Kongreya Star Sözcüsü Evîn Siwêd, Kobanê Kantonu Kadın Konseyi Başkanı Emîne Bekir, Kobanê Kantonu Yönetim Meclisi Eşbaşkanı Bêrîvan Hesen ve Fırat bölgesindeki TEV-DEM ile JAS, SYPG, PYD temsilcileri katıldı.
 
Kongrenin gerçekleştirildiği salona PKK lideri Abdullah Öcalan'ın posteri ile Kongreya Star, YPJ ve Asayiş-Jin bayrakları asıldı.
 
Saygı duruşu ile başlayan kongrede, 5 kişiden oluşan divan üyeleri seçildi.
 
Daha sonra kongre açılış konuşmasını gerçekleştiren Kongreya Star Sözcüsü Evîn Siwêd, kadınların her alanda saldırıya maruz kaldığını belirtti. Siwêd, "Yaşam alanlarımıza yönelik saldırı ve komplolara karşı Rojavalı kadınlar örgütlemesini bildi. Rojava ve Kuzey Suriye'de şu an var olan özgür ve güvenli ortam Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ve şehitlerimizin sayesinde olmuştur" dedi.
 
Suriye'deki savaşın kazananının örgütlü kadınlar olacağını belirten Siwêd, Kuzey Suriye'de direnen tüm kadınları selamladı.
 
Yapılan konuşmaların ardından Kongreya Star'ın bir yıllık faaliyet raporu okundu ve değerlendirildi.
 
Kongre konuşmalar ile devam ediyor.