20 Eylül 2024 Cuma

KESK'liler Kartal'dan seslendi: KHK?ler gidecek, biz kalacağız

KESK İstanbul Şubeler Platformu, KHK ile işten çıkarmalara karşı İstanbul Kartal'da eylem yaptı.
KESK İstanbul Şubeler Platformu, KHK ile işten çıkarmalara karşı İstanbul Kartal'da eylem yaptı. "KHK'ler gidecek, biz kalacağız" diyen KESK'liler, keyfi ihraçlara son verilmesi ve işten çıkarılanların işe iade edilmesi gerektiğini belirtti.
 
Uluslararası Af Örgütü'nün yayımladığı rapordan alıntı yapan KESK üyeleri Uluslararası Af Örgütü'nün taleplerini sıraladı ve taleplerin yerine getirilmesini istedi.
 
Basın açıklamasını okuyan KESK İstanbul Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Zeliha Baksi, "KESK olarak 15 Temmuz darbe girişimini fırsata çevirmek amacıyla muhalif olan herkesi KHK'lerle işinden emeğinden eden AKP iktidarına buradan bir kez daha sesleniyoruz" dedi.
 
Baksi, "Demokratik, laik bir ülkede, barış ve kardeşlik içinde, insanca bir yaşam mücadelesi veren, Türkiye kamu emekçileri sendikal mücadelesinin yüz akı biz KESK'liler ta başından beri, tüm baskılara rağmen OHAL/KHK rejimine karşı mücadeleden taviz vermedik, vermeyeceğiz" diye belirtti.
 
Çocuk, kadın ve emek düşmanı AKP/Saray rejiminin hayatlarını cehenneme çevirmesine seyirci kalmayacaklarını vurgulayan Baksi, "Ülkenin üzerine çöken karanlık daha zifiri hale getirilse de umutsuzluğa, yılgınlığa kapılmamızı bekleyenleri yanıltmaya devam edeceğiz" diye kaydetti.
 
Baksi, "Başta haksız-hukuksuz bir şekilde ihraç edilen, açığa alınan kamu emekçileri olmak üzere emekten, demokrasiden, barıştan, insanca bir yaşamdan yana olan herkesi OHAL/KHK rejimi ile örülen açık faşizme karşı emek, demokrasi ve barış mücadelesinde tek ses, tek yürek olmaya çağırıyoruz" diye vurguladı.