20 Eylül 2024 Cuma

KESK'liler bu hafta Zeytinburnu Belediyesi önünde eylem yaptı

Zeytinburnu Belediyesi direnişçisi Kenan Güngördü'nün çağrısıyla belediye önünde işten atmalara, ihraçlara ve ekonomik krizin faturasının işçi ve emekçilere ödettirilmek istenmesine karşı forum yapıldı.
KESK İstanbul Şubeler Platformu, OHAL rejimine ve ihraçlara karşı haftalık olarak çeşitli ilçelerde gerçekleştirdiği eylemi bu hafta Zeytinburnu Belediyesi'nde haksız işten atılmasına karşı direnen Kenan Güngördü'ye destek amacıyla Zeytinburnu'nda yaptı.
 
Belediye önünde bir araya gelinen eylemde, "KHK'lar gidecek, biz kalacağız", "Direne direne kazanacağız" sloganları atıldı, KESK İstanbul Şubeler Platformu'nun pankartı taşındı.
 
KESK İstanbul Şubeler Platformu adına yapılan açıklamada, öncelikle Güngördü'nün yalnız olmadığı belirtildi. KHK zulmünün de anlatıldığı açıklamada "Haksız-hukuksuz bir şekilde ihraç edilen, açığa alınan kamu emekçileri olmak üzere; emekten, demokrasiden, barıştan, insanca bir yaşamdan yana olan herkesi OHAL-KHK ile örülen saray rejiminin faşizmine karşı emek, demokrasi ve barış mücadelesinde tek ses, tek yürek olmaya çağırıyoruz" denildi.
 
KESK İstanbul Şubeler Platformu'nun açıklamasının ardından Güngördü'nün çağrısını yaptığı foruma geçildi. Forumda; Kanuni Sultan Süleyman Hastanesi direnişçisi Sinan Yerdelen, "güvenlik soruşturması" bahanesiyle işe başlatılmayan Berfin Arslan, Çapa direnişçisi Cemal Bilgin, Bakırköy belediyesinden işten atılan bir kadın işçi, Mutlusan Elektrik fabrikasında kriz bahanesiyle işine son verilen Burcu Koçlu, KESK İstanbul Şubeler Platformu ve DEV TEKSTİL temsilcisi söz alarak konuşmalar yaptılar.
 
İşçi ve emekçiler üzerindeki baskılara ve hukuksuzluklara, kriz ile derinleşen yoksulluğa ve hak gasplarına değinilen konuşmalarda mücadele vurgusu öne çıktı. 3. havalimanı işçileri ile dayanışma amacıyla organize edilen tiyatro gösteriminin duyurulduğu forumda, Greif işçilerinin 12 Kasım'da görülecek davasına da çağrı yapılarak, Greif işçileriyle dayanışmanın önemi vurgulandı.
 
Son söz olarak konuşan Güngördü ise birleşik mücadele ihtiyacını tekrar dile getirerek forumu sonlandırdı. Direnişçilerin bir araya gelerek süreci öreceklerini duyuran Güngördü meydanlarda buluşma çağrısını yineledi. Forum "Direnen direne kazanacağız!" , "Belediye şaşırma sabrımızı taşırma!" sloganları ile bitti.