24 Eylül 2024 Salı

KESK'e geçmek isteyen kamu emekçilerinin tehdit edilmesine tepki

KESK Antalya Şubeler Platformu, sendikalarına geçmek isteyen kamu emekçilerinin tehdit edilmesini protesto etti.

KESK Antalya Şubeler Platformu, "Sendika seçme özgürlüğü engellenemez" talebiyle Atatürk Devlet Hastanesi önünde basın açıklaması yaptı.

"Baskılar bizi yıldıramaz", "Birleşe birleşe kazanacağız" ve "Sendikal tercih engellenemez" sloganlarının atıldığı eylemde konuşan KESK Antalya Dönem Sözcüsü Devrim Mol, sarı sendika Kamu-Sen ve Memur-Sen'in TİS sürecinde bu sendikaların kamu emekçilerini hayal kırıklığına uğrattığını söyledi.

Sendikaları üzerindeki baskılara işaret eden Mol, "Yandaş sendikalardan istifa eden kamu emekçileri; yıllardır birikmiş sorunlarını çözebilecek tek güç olan konfederasyonumuz KESK'e bağlı sendikalara üye olmaya başlamışlardır. İş yerlerinde kamu emekçilerinin sorularına yanıt veremeyen üye kaybını engelleyemeyen yandaş sendika ve onun yetkilileri sorunun çözümünü sendikalarımıza geçmek isteyen üyeleri tehdit etmekte bulmuştur" dedi.

Sendikalarına geçmek isteyen kamu emekçilerinin "yandaş" sendikalar tarafından tehdit edildiğini aktaran Mol, bu durumun da TCK'nin 118'inci maddesine aykırı olduğunu belirtti. Kamu emekçilerinin AKP'nin masallarına artık inanmadığını dile getiren Mol, "Ne kadar tehdit ederseniz edin kamu emekçileri bir olmak, birlik olmak ve bu gücümüzle geleceği değiştirmek için sendikamızda örgütlenmeye devam edecektir" dedi. Mol, tüm kamu emekçilerini KESK'e bağlı sendikalarında örgütlenip mücadele etme çağrısında bulundu.