24 Eylül 2024 Salı

KESK yürüyüşü Adana'ya ulaştı: Hükümetin teklifi yok hükmündedir

KESK yürüyüşü Adana'ya ulaştı. Burada konuşan KESK Eşbaşkanı Yeşil, hükümetin TİS görüşmelerine dair belirlediği zam oranlarının kendileri adına "yok hükmünde" olduğunu söyledi.

KESK'in toplu sözleşme görüşmelerinde hükümetin açıkladığı teklife karşı "İnsanca bir yaşam, demokratik, grevli toplu sözleşme için mücadeleyi birlikte büyütüyoruz" şiarıyla Edirne ve Batman'dan Ankara'ya başlattığı yürüyüş devam ediyor.

Batman'dan başlayan kol Adana'ya ulaştı. KESK Eşbaşkanı Şükran Kablan Yeşil ve KESK MYK üyelerinin aralarında olduğu yürüyüş kolu Adana Cemalpaşa Postanesi önünde alkış ve "Sefalet ücretini kabul etmeyeceğiz" sloganları ile karşıladı.

KESK Adana Şubeler Platformu'nun yanı sıra kentte bulunan demokratik kitle örgütleri, HDP Adana Milletvekili Tülay Hatimoğulları da destek verdi. KESK Eşbaşkanı Yeşil, tüm engellemelere rağmen Adana'ya vardıklarını belirterek, hükümetin TİS görüşmelerine dair belirlediği zam oranlarının kendileri adına "yok hükmünde" olduğunu söyledi.

KESK olarak taleplerini dillendirmekten vazgeçmeyeceklerini belirten Yeşil, sefalet ücretini kabul etmeyeceklerini dile getirdi.

Açıklamanın ardından heyet Mersin'e doğru yola çıktı.