20 Eylül 2024 Cuma

KESK: DAİŞ'i kınamamızdan bu kadar mı rahatsız oluyorsunuz?

10 Ekim Ankara katliamında yaşamını yitirenleri anmak için yapılan açıklamaya polisin saldırmasına ilişkin basın açıklaması yapan KESK Van Şubeler Platformu, "DAİŞ'i kınamamızdan bu kadar mı rahatsız oluyorsunuz?" diye soruldu.
KESK Van Şubeler Platformu, 10 Ekim Ankara katliamında yaşamını yitirenleri anmak için yapılan açıklamaya polisin saldırması ve yaşanan gözaltılara ilişkin Eğitim-Sen Van Şube binasında basın açıklaması yaptı.
 
Basın açıklamasını Eğitim-Sen Hukuk Sekreteri Şerif Ateş yaptı. 10 Ekim 2015 tarihinde gerçekleşen vahşi katliamı hatırlatan Şerif, KESK Şubeler Platformu öncülüğünde, katliamın 3. yıl dönümünde Feqiyê Teyran Parkı'nda basın açıklaması yapma kararı aldıklarını bunun ise engellendiğini belirtti.
 
Engellemenin sendika kapısında başladığı kaydeden Şerif, "Öncelikle sendikanın çıkış kapısına yüzlerce polis yığdırılarak çıkışımız engellenmek istendi. Yaklaşık 10 kişilik sendika aktivisti ile slogan atmadan normal bir vatandaş gibi açıklama yapacağımız Feqiyê Teyran parkına yürüdük. Daha basın açıklaması yapacağımız alana varmadan Soydan kavşağında önümüz kesilerek yüzlerce polis tarafından etrafımız sarıldı. Yapılan sert Müdahale sonucunda kolu yerinden çıkan arkadaşımız tedavi görmüş olup, 10 günlük iş görememezlik raporu verilmiştir" dedi.
 
Şerif açıklamanın devamında şunları söyledi:
"İlin Valisine, Emniyet Müdürüne soruyoruz; 2911'e aykırı  elimizde hiçbir şiddet aracı olmamasına, hiçbir illegal ya da legal slogan atmamamıza rağmen; Neden önlenemeyen Gar Katliamı için yapacağımız insani ve vicdani açıklamamız engellenip kontrolsüz bir şekilde şiddet uygulanıyor. Neden yüzlerce polisle sendikamızın kapısına dayanarak en demokratik hakkımız engelleniyor. Neden acımızı, yasımızı dahi paylaşmamıza tahammül edilemiyor. Kin ve nefretle düşman hukukunu aratırcasına saldırılıyor. Neden DAİŞ'in yaptığı söylenen ve DAİŞ'i kınamamızdan bu kadar mı rahatsız oluyorsunuz?"