22 Eylül 2024 Pazar

Kerstecioğlu'ndan Bakan'a: Neden Limak-Cengiz'ı koruyorsunuz?

HDP Ankara Milletvekili Filiz Kerestecioğlu, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan'a Limak-Cengiz İnşaatta yaşanan işçi cinayetlerinin neden gizlendiğini sordu.
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Ankara Milletvekili Filiz Kerestecioğlu, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan'a Kuzey Marmara Otoyolu inşaatında 3 işçinin yaşamını yitirdiği iş cinayetine ilişkin yayın yasağını sordu.
 
Kerestecioğlu, 28 Kasım 2018 tarihinde Kuzey Marmara Otoyolu çalışmaları esnasında Gebze Tavşancıl kesiminde Osmangazi Köprüsü'ne yakın bir noktada viyadüğün çökmesi sonucu 3 işçi yaşamını yitirdiğini, 1 işçinin yaralandığı hatırlatttı.
 
Kuzey Marmara Otoyolu Projesi'nde daha önce de 5 işçinin yaşamını yitirdiği vurgulayan Kerestecioğlu, Kuzey Marmara Otoyolu inşaatının 3. havalimanı, HES projeleri ve enerji dağıtımına kadar Kolin-Limak-Cengiz işyerlerinde birçok iş cinayeti yaşandığını ifade etti.
 
"Tutuklamalar ve yayın yasaklarıyla kamuoyunun özellikle bu firmaların işyerlerinde yaşanan olaylarla ilgili bilgi almasının önüne geçilmekte; kamuoyu tepkisi bastırılmaya çalışılmaktadır" diyen Kerestecioğlu, hesap verebilirliğin önüne geçildikçe iş cinayetlerinin artarak devam ettiğini kaydetti.
 
Kerestecioğlu, Bakan Turhan'a şu soruları sordu:
 
- Kuzey Marmara Otoyolu çalışmaları esnasında 3 işçinin iş cinayetinde yaşamını yitirmesi ve 1 işçinin yaralanması olayıyla ilgili neden yayın yasağı getirilmiştir?
 
- İş cinayetiyle ilgili yayın yasağının getirilmesinin hükümete yakın şirketler olduğu bilinen Kolin-Limak-Cengiz şirketlerinin yüklenici firma olması, dolayısıyla yaşanan iş cinayetinden sorumlu olmalarıyla ilgisi var mıdır?
 
-İş cinayetleri neden kamuoyundan gizlenerek kamuoyuna hesap vermekten kaçınılmaktadır?