24 Eylül 2024 Salı

'Kentpar işçilerinin yanındayız'

Sendikalı oldukları için işten çıkarılan ve direnişte olan Kentpar Otomotiv işçileri için Konya Valisiyle görüşen DİSK heyeti, işçilerlerle basın açıklaması yaptı. DİSK Genel Başkanı Çerkezoğlu, örgütlenme ve sendikalaşma hakkının önündeki engellerin kaldırılması için mücadele edeceklerini ve işçilerin yanında olacaklarını kaydetti. 

DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu ile Birleşik Metal-İş Sendikası Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu, Konya Kentpar Otomotiv'de sendikalaştıkları için işten çıkarılan Birleşik Metal-İş üyesi işçilerle Konya'da bir araya geldi. 

DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, DİSK Genel Sekreteri Adnan Serdaroğlu ve beraberindeki DİSK heyeti Konya Valisi Vahdettin Özkan ile görüştü. 

Görüşmenin ardından Kayalıpark'ta basın açıklaması düzenledi. Söz alan DİSK Genel Başkanı Çerkezoğlu, Kentpar Otomotiv işçileri çalışma koşullarının iyileştirilmesi, toplu sözleşmeli bir çalışma düzeni için Birleşik Metal İş sendikasında örgütlendiklerini ve  ardından Kentpar Otomotiv patronları tarafından 140 işçinin işten çıkarıldığını söyledi. 

'KENTPAR İŞÇİLERİ FABRİKA ÖNÜNDE ONUR MÜCADELESİ VERİYOR'
Çerkezoğlu, "Sendikamızın iş yerinde gerekli yasal çoğunluğu sağlamasının ardından tazminatsız olarak işten çıkarılan Kentpar Otomotiv işçileri fabrika önünde bir onur mücadelesi veriyor" dedi. 

Ülkenin dört biryanında işçilerin sendikalı oldukları için işten atıldığını kaydeden Çerkezoğlu, işverenlerin işçilerin hakkını, hukukunu keyfi biçimde çiğneyebildiği bu düzenin artık değişmesi gerektiğini dile getirdi.

'ÖRGÜTLENME ÖNÜNDEKİ ENGELLER KALDIRILSIN'
Çerkezoğlu, şöyle devam etti: "Biz DİSK olarak bu sistematik suçların önlenebilmesi için gerekli yasal düzenlemeleri, çoğunluğu bir günde çıkabilecek yasal değişiklikleri önümüzdeki günlerde ülkeyi yönetenlerle bir kez daha paylaşacağız. İşçilerin Anayasal haklarını kullanmalarının önündeki yasal ve fiili engellerin kaldırılması için, somut önerilerle bir çağrı daha yapacağız.

Türkiye'yi işçilerin haklarını kullanımı açısından en kötü 10 ülkeden biri haline gelme utancından kurtarmak için mücadeleye devam edeceğiz. Türkiye'yi küresel tedarik zincirlerinde sermaye için ucuz ve güvencesiz işçi cenneti haline getirme planlarına karşı örgütlülüğümüzü ve mücadelemizi büyüteceğiz.

'HER ZAMAN KENTPAR İŞÇİSİNİN YANINDA OLACAĞIZ'
Öte yandan Kentpar Otomotiv'deki direnişçi arkadaşlarımız gibi, sendikalı çalışma hakkı için mücadele eden tüm işçileri DİSK'in ve Türkiye işçi sınıfının onuru olarak göreceğiz. Sendikalı olarak, toplu sözleşmelerini imzalayarak işbaşı yapana kadar DİSK olarak, tüm sendikalarımızla Kentpar işçisinin her zaman yanlarında olacağız.

Suç işlemekten çekinmeyen işverenlerin arkasında kimlerin olduğunu biliyoruz! Ama herkes de bilsin ki hakları için direnen Kentpar işçilerinin yanı başında her zaman sendikası olacak, DİSK olacak, Türkiye işçi sınıfı olacak."