1 Ekim 2024 Salı

Kazdağları'na gitmek isteyenler keyfi bir şekilde durduruldu

Kazdağları'na gitmek için yola çıkan Kazdağları İstanbul Dayanışması Gönüllüleri keyfi bir şekilde Çanakkale'ye sokulmuyor.

Kazdağları'nda yaşam alanı savunmasının 1. yıl dönümü nedeniyle İstanbul'dan yola çıkan doğa ve yaşam alanı savunucuları keyfi bir şekilde durduruldu. İstanbul'dan 3 otobüsle yola Kazdağları İstanbul Dayanışması Gönünlüleri, Gelibolu yarımadası Eceabat mevkisinde jandarma tarafından hiçbir gerekçe gösterilmeden bekletiliyor.

Kazdağları İstanbul Dayanışması Gönüllülerinden Koray Türkay, Eceabat yakınlarında hiçbir gerekçe gösterilmeden bekletildiklerini açıkladı.

Türkay, "365 gündür arkadaşlarımız ağaç katliamını durdurmak için, Ekim ayından beri ruhsatsız bir şekilde ormanda bulunan Amanos ve yerli işbirlikçisi Doğu Biga madenciliğe karşı mücadele yürütüyor. Bizler de doğayı, yaşamı, ağacı, geleceği korumak amacıyla yola çıktık. Burada saatlerce hiçbir gerekçe sunulmadan, hiçbir kanuna dayanmadan bekletiliyoruz" şeklinde konuştu.

Doğayı katleden bir iktidarla karşı karşıya olduklarını hatırlatan Türkay ve Dayanışma Gönüllüleri hep birlikte, "Onlar ormanı terk edene kadar biz burayı terk etmiyoruz" dedi.