27 Temmuz 2024 Cumartesi

Katledilen Saniye için hastane önünde eylem

Adana Kadın Platformu, ayrıldığı İhsan Uğurlu tarafından katledilen Saniye Özmen'in hemşirelik yaptığı hastane önünde açıklama yaptı. Açıklamada, katliamlarına karşı mücadele edileceği vurgulandı.

Adana Yüreğir'de Saniye Özmen, boşandığı İhsan Uğurlu tarafından park halindeki otomobilinde katledildi. Özmen'in hemşire olarak çalıştığı Yüreğir Devlet Hastanesi önünde Adana Kadın Platformu açıklama yaptı.

Basın metnini okuyan Selma Çınkır, erkeklerin ayrıldığı, boşandığı, "Hayır" dediği için kadınları öldürme cesaretini kadınların tercihini sorgulayan, öldüreni değil öldürüleni suçlayan savcılardan, hakimlerden, medyadan ve her gün kadınların yaşam güvencesini elinden alan iktidardan aldığını ifade etti. Tüm kadınları, şiddetsiz, güvenceli bir yaşam için örgütlenmeye ve mücadele etmeye çağıran Çınkır, "Saniye 40 yaşında bir sağlık emekçisiydi. Tıpkı bizler, sizler gibi birilerinin ablası, kardeşi, evladıydı ve geleceğe dair hayalleri olan biriydi. Bizler, Saniye'nin nezdinde bir kadının daha hayattan koparılmasına göz yummayacak, bu duruma alışmayacak, bir kişi daha eksilmeyeceğiz. Toplumsal Cinsiyet Eşitliği'ni garanti altına alan yasalara; Anayasaya, Medeni Kanuna, 6284 sayılı kanuna, İstanbul Sözleşmesine ve diğer temel haklarla ilgili sözleşmelere dokunma, uygula" dedi.