18 Ekim 2024 Cuma

Rojin kadınların omuzlarında defnedildi

Van'da 19 gün sonra cansız bedeni bulunan Rojin Kabaiş, kadınların omuzlarında ağıtllarla defnedildi. 

Van'da 27 Eylül tarihinde kaybolan Yüzüncü Yıl Üniversitesi öğrencisi Rojin Kabaiş'in cansız bedeni Van Gölü Molla Kasım Köyü sahilinde 19 gün sonra bulundu. Van Adli Tıp Kurumunda (ATK) otopsi işlemleri yapılan cenaze Diyarbakır'a getirildi. Aileye Van Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Neslihan Şedal ve Halkların Demokratik ve Eşitlik Partisi (DEM Parti) üyeleri de eşlik etti.

Bağlar ilçesine bağlı Yeniköy Mezarlığına getirilen cenaze burada dini vecibelerinin yerine getirilmesi sonrası araçla defnedileceği mezarlığa götürüldü. DEM Partili Diyarbakır Büyükşehir ve ilçe belediye eşbaşkanları, TJA, Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Eş Genel Başkan Yardımcısı Beycan Taşkıran, Sosyalist Kadın Meclisleri (SKM), Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) üyeleri ve yüzlerce kişinin katıldığı törenle Kabaiş'in cenazesi defnedileceği mezarlığa götürüldü.

Cenazeyi kadınlar araçtan indirerek, tabutu mezarlığa kadar taşıdı. Cenaze, kadınların yaktığı ağıt ve gözyaşları arasında defnedildi. Aile taziyeleri mezarlıkta kabul ettikten sonra Abdurrahman Enç Taziye Evine geçildi.