24 Eylül 2024 Salı

'Karanlığın merkeze yerleştiği bu düzenin tuğlasını emekçiler çekecek'

Açığa çıkan mafya-çete-uyuşturucu ilişkilerinin bir kez daha sermaye düzeninin bütün yönleri ile çürüdüğünü ve çöküşe geçtiğinin göstergesi olduğunu kaydeden KESK Yürütme Kurulu, sermaye düzenine karşı örgütlü mücadele çağrısı yaptı. 

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Yürütme Kurulu, açığa çıkan sermaye-devlet-mafya kirli ilişkilerine dair açıklama yaptı. Açıklamada, Susurluk kazasıyla ortaya çıkan, Meclis Araştırma Komisyon raporlarına da yansıyan ancak o dönemde üstüne gidilmemesi, hesaplaşma ve yüzleşmenin olmaması nedeniyle 1990'lı yılları aşan bir durumla karşı karşıya olunduğu belirtildi.

"Daha önce iş birliği ve ortaklık içinde oldukları cemaat ile girdikleri iktidar-rant kavgası sonrası gelişen 15 Temmuz darbe girişimi ve ardından yaşanan sivil darbe sürecinde tüm kirli çamaşırları ortalığa saçılan iktidar bloğu şimdi de mafya-çete-uyuşturucu ilişkileri yüzünden yeni itiraflarla karşı karşıya. Bu dönemde yaygınlaşan şiddet politikaları, keyfilik ve hukuksuzluk, ihale kanunundaki sayısız değişikliğin yarattığı denetimsizlik, yağma ve talanın
bir sermaye birikim aracı olarak kanıksanması, mafya-tarikat-devlet-sermaye arasındaki ayrımları giderek silikleştirmiştir" denilen açıklamada, sermaye düzeninin bütün yönleri ile çürüdüğü ve çöküşe geçtiği kaydedildi. 

Sermaye sınıfının tek adam rejiminin denetimine giren yargının bu çürümüşlüğün, hukuk dışı ilişkilerin üzerine gitme niyeti olmadığını belirten KESK Yürütme Kurulu, açıklamasına şöyle devam etti: "Türkiye bu karanlık ilişkilerle anılmak ve bunun bir parçası olmak zorunda değildir. Emek, demokrasi, laiklik ve barıştan yana olan tüm kesimler olarak her gün sosyal medyada bu filmi izlemek zorunda değiliz. Artık dur demenin tam zamanıdır. Bu çürümüşlüğe, devlet-sermaye-mafya-tarikat düzenine karşı emekten yana, laik ve demokratik bir Türkiye, barış içinde bir arada yaşam için mücadele etme, sorumlulardan hesap sorma zamanıdır. Düşlediğimiz ülke ve dünyayı kuracak tek şey de emekçilerin, halkın birlikte, örgütlü mücadelesidir. Herkesi bu mücadeleyi yükseltmeye çağırıyoruz. Mafyanın, çetenin, tarikatın ve her tür karanlığın merkezine yerleştiği bu düzenin tuğlasını emekçiler çekecek, duvarı yıkacaklar."