20 Eylül 2024 Cuma

Kamu ihraçları Meclis önüne taşındı: Güvenlik soruşturmaları kaldırılsın

İstanbul'dan Ankara'ya yürüyen kamu emekçileri Mecliste: Bu hukuksuzluktan vazgeçilmez ise, bir sonraki yürüyüşümüz binlerle olacak ve AKP'den hesap sorulacaktır.
Kanun Hükmünde Kararname'lerle görevlerinden ihraç edilen ve işe iade edilme talebiyle İstanbul'dan Ankara'ya yürüyen Kenan Güngördü ve Sinan Yerdelen, Meclis'te basın açıklaması yaptı. Halkların Demokratik Partisi Milletvekili Murat Çepni'nin katıldığı açıklamada, güvenlik soruşturmalarının tekrar Meclis gündemine alınması istendi.
 
HDP İzmir Milletvekili Murat Çepni, "Ülkenin bir işçi cehennemine döndüğü koşullarda iki işçi arkadaşımızla birlikteyiz. 182 gündür işlerine iade edilmek için mücadele yürütüyorlar. Haklarında hiç bir kanuni gerekçe olmaksızın, tamamen keyfi biçimde işlerine iade edilmeleri engelleniyor" dedi. Çepni, "Yeni Türkiye'de iktidarın yönetme biçimi olarak ortaya koyduğu, işçi ve emekçilerin en vahşi şekilde sömürüsü politikasına karşı, buradan sesimizi yükseltmek ve arkadaşlarımızın taleplerinin kabul edilmesi, işlerine geri dönmesi için açıklama yapıyoruz" diyerek sözü KHK direnişçilerine bıraktı.
 
Zeytinburnu Belediyesi'ndeki görevinden ihraç edildikten sonra, açtığı işe iade davasını kazanan ancak belediye tarafından iş başı yaptırılmayan Kenan Güngördü, “182 gündür adaletsizliği ve hukuksuzluğu anlatıyoruz. Emekçiler her yerde aynı cehennemi yaşıyor. Biz de OHAL'le birlikte inanılmaz bir haksızlığın ve hukuksuzluğun cenderesindeyiz. AKP gibi düşünmeyen, muhalif olan herkes ihraç ediliyor. Biz de KHK'larla, hakimlerin kararlarına rağmen hukuksuzca ihraç edildik" diye konuştu.
 
BİR SONRAKİ YÜRÜYÜŞÜMÜZ BİNLERLE OLACAK
 
İstanbul'dan Ankara'ya yürüyüşlerinin bir hafta sürdüğünü ifade eden Güngördü, "TBMM'den tüm vekillere şunu söylüyoruz: Adalet bir herkese lazım olacak. Bugün güçlüsünüz ama yarın adaleti arayacaksınız. İşçilerin öfkesi, sizin bu adaletsizliğinizi darmadağın edecek" dedi. “Biz KHK'larla ihraç edilen 170 bin kamu emekçisinin öfkesiyiz. KHK'lar, güvenlik soruşturmaları bir kere daha Meclis gündemine alınmalıdır. Bu hukuksuzluktan vazgeçilmez ise, bir sonraki Ankara yürüyüşümüz binlerle olacak ve AKP'den hesap sorulacaktır" ifadelerini kullandı. Güngördü, ihraçlara son verilmesini, güvenlik soruşturmalarının kaldırılmasını ve daha önce ihraç edilen kamu çalışanlarının görevlerine iade edilmesini talep etti.