24 Eylül 2024 Salı

'Kamu emekçileri görevlerine iade edilsin'

KESK Mersin Şube Platformu, KHK ile haksız ve hukuksuz işten çıkarılan kamu emekçilerinin derhal görevlerine iade edilmesini istedi. 

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Mersin Şube Platformu, Kanun Hükmünde Kararnamelerle (KHK) işten atılan KESK üyelerinin işlerine iade edilmesi talebiyle basın açıklaması gerçekleştirdi. Özgür Çocuk Parkı'nda yapılan açıklamaya, KESK üyelerinin yanı sıra Mersin Emek ve Demokrasi Platformu bileşenleri de katıldı.

Eğitim Sen Mersin Şubesi Başkanı Mahmut Sümbül, aileleriyle birlikte yüzbinlerce insanın, anayasal haklarının ellerinden alınarak açlık ve sefalete mahkum ettirilerek biat ettirilmeye çalışılmasının insanlık suçu olduğunu ifade etti. Sümbül, "Bu suça iktidar, OHAL Komisyonu üyeleri ve iktidarın ihtiyacına uygun raporlar hazırlayan yerel kamu idarecileri ortaktırlar" dedi.  
 
OHAL İşlemleri İnceleme Komisyonu'nun iktidarın talimatıyla hareket ederek suç işlediğini kaydeden Sümbül, "Görevde kaldığı her gün suçu katlanarak büyüyor ve çifte maaş almaya devam ediyor. Komisyonun ret ettiği dosyalara itirazların yapıldığı mahkemeler bugüne kadar KESK'lilerin 312 dosyasını karara bağlamış, bu dosyalardan sadece 10'u için iade kararı vermiştir. Burada da ret oranı yüzde 99 olmuştur" Hukuk garabetlerinden biri de Barış Akademisyenlerine ilişkin komisyonun aldığı kararlardır. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin (AİHM) Barış Akademisyenleri hakkında yapılan başvuruları hükümete bildirmesinden sonra, hükümetin vereceği cevaba malzeme sağlamak üzere, 28 Ekim 2021 tarihinden itibaren peş peşe ret kararları vermektedir. Bizler de kamu emekçileri görevlerine iade edilinceye kadar mücadele etmeye devam edeceğiz" diye konuştu.