22 Eylül 2024 Pazar

Kadınlardan biber gazını savunan Vali Yardımcısına: Deneyelim mi aramızda?

JES yapılmasına direnen köylüler "Bir şey olmaz yaa, biber gazından ne olacak?" diyen Vali Yardımcısına "Deneyelim mi aramızda?" dedi.
Aydın Kızılcaköy'de jeotermal enerji santrali (JES) yapılmasına tepki gösteren köylülere polis saldırdı. Biber gazına rağmen alandan ayrılmayan köylüler, saldırı sonrası köye gelen Aydın Vali Yardımcısı Mustafa Kemal Arat'a saldırı talimatını verip vermediğini sordu.
 
Vali yardımcısı, 'Bu biber gazını, şiddeti siz mi emrettiniz?' diye soran kadına, 'Bir şey olmaz ya biber gazından, ne olacak. Farzet ki ben yaptırdım' diye cevap verdi. Direnen kadınlardan bir diğeri ise Vali Yardımcısı Arat'a, "Deneyelim mi aramızda?" diye karşılık verdi. Bir diğer kadın ise "Biz ne yaptık, biz hakkımız, sağlığımız, toprağımız için uğraşıyoruz" diye tepki gösterdi.
 
Arat, köylülere şirket tüm izinleri tamamlayıncaya kadar araziye tek bir çivi dahi çakılmayacağı sözü vermiş, "Köylülerin dile getirdiği sorunları inceleyeceğiz" demişti. JES'e karşı direnen kadınlar Vali Yardımcısına, "Ben bir askere ne zaman buradan gideceksiniz diye sordum. Asker 'Validen ne zaman emir gelirse o zaman gideceğiz' dediğini katardı ve askerin köyden çıkmasını istedi.