19 Eylül 2024 Perşembe

Kadın dergisi yazarı gerekçesiz işten atıldı

Tez-Koop-İş Sendikası'nın uluslararası ilişkiler uzmanı ve kadın dergisi yazarlarından Deniz Bozdemir'i gerekçesiz şekilde işten çıkardığı bildirildi. 8 Mart'ta ilk sayısı "Güvenceli bir iş, özgür bir yaşam istiyoruz" kapağı ile çıkan Tez-Koop-İş Kadın Dergisi ile kadın emeğini görünür kılmayı, bu alanda yeni ve farklı bir yol açmayı hedeflediğini iddia eden Tez-Koop-İş Sendikası'nın, bir kadın çalışanını gerekçesiz şekilde işten çıkarması tepki topladı.

Deniz Bozdemir, konuyla ilgili yaptığı açıklamada "Önemli sayıda kadın üyesi olan Tez Koop-İş'te uygulanan mobbing, kadınların son 16 yıllık AKP iktidarında yaşadığı sorunlardan ayrı düşünülemez. Kadın emeğine yönelik zihniyetin bir başka iktidar odağında (Sendika yönetimi) kendisini yeniden üretmesi kamuoyunun takdirine sunulur" dedi.

Türkiye Gazeteciler Sendikası Ankara Şubesi'nin ilk kadın şube başkanlığını yapan ve 4 yıl önce Anadolu Ajansı'ndan atılan Bozdemir'in, bu kez de bir işçi sendikasından hiçbir gerekçe gösterilmeden atılması gözleri sendika yönetimine çevirdi. Bozdemir'in sendika yönetimi tarafından işten çıkarılmasının ardından Tez Koop-İş Sendikası Kadın Dergisi Editörü Necla Akgökçe de görevinden istifa etti.

Akgökçe ve Bozdemir yaptıkları açıklamada "Bu işten çıkarma, Tez Koop-İş Sendikası Genel Merkez Yönetimi'nce, henüz 3 ay önce (8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde) kürsülerde kadın emekçilere yönelik ayrımcılıkla ve çalışma hayatında karşılaştıkları zorluklarla mücadele kararlılığı için sarf edilen sözlerin içerikten ne kadar yoksun olduğunu göstermiş, Deniz Bozdemir nezdinde erkek egemen sendikal anlayışla mücadelenin gerekliliğini bir kez daha gözler önüne sermiştir" diye belirtti.