20 Eylül 2024 Cuma

JKŞ'li kadınlar İranlı kadınlarla dayanışmayı büyütmeye çağırdı

Kobanê'de Devrimci Komünist Kadınlar (JKŞ), gerici İran molla rejiminin idam kararı verdiği kadınlar için Arîn Mîrxan meydanına "İran'da kadın devrimcilerin idam edilmesine dur de" afiş ve duvar yazılamaları yaptı. Yazılamalarda ayrıca gerilla direnişi de selamlandı.

Devrimci Komünist Kadınlar (JKŞ) İran'da iki devrimci, yurtsever kadın hakkında idam kararı verilmesini protesto etti. Duvar yazılamaları ve afiş asan JKŞ üyeleri, ayrıca gerilla direnişini de selamladı.

Rojhilat ve İranlı kadınlarla dayanışma içinde olduklarını belirten JKŞ üyesi Xanim Îbrahîm ETHA'ya konuştu. Xanim Îbrahîm, "Biz Rojavalı kadınlar özellikle Kobanê şehrinden Rojhilat Kürdistanına ve İran'a selamlarımızı yolluyoruz."

İran diktatörlüğünün ezilen halkları, direnenleri yönetebilmek için idam kararlarını uyguladığını belirten Xanim Îbrahîm, dayanışmayı büyütmeye çağırdı: "Her gün devrimcilerin, kadınların, fakirlerin, siyasetçilerin, Kürtlerin üzerinde küçük sebeplerden bile olsa idam kararı veriyor. Suçsuzca idam ediliyorlar. Dünya ve dünya kadınları ayaklanmalı. Bugün İran'da Kürtler ve kadınlara yapılan yarın her yerde olabilir. Kadınların üzerindeki bu zulüm kabul edilmemeli, ezilen halklar ayaklanmalı."

Xanim Îbrahîm, İran ve Rohilatlı kadınları selamladı ve konuşmasını, "Yaşasın Rojava devrimi", "Yaşasın kadın devrimi", "Yaşasın özgür Kürdistan, yaşasın sosyalizm" sloganlarıyla bitirdi.