19 Eylül 2024 Perşembe

JAS: Sözümüzdür, Efrîn'i bu zulümden kurtaracağız

AKP/Saray rejiminin Efrin'de kadınlara yönelik saldırıları ve katliamlarına ilişkin açıklama yapan JAS, "Sözümüzdür, Efrîn'i bu zulümden kurtaracağız" dedi.
Jinen Azad ên Sosyalîst (Özgür Sosyalist Kadınlar-JAS), Kuzey Suriye'nin Efrîn Kantonu'nda AKP/Saray rejiminin kadınlara yönelik saldırıları ve katliamlarına ilişkin açıklama yaptı.
 
"Sözümüzdür, Efrîn'i bu zulümden kurtaracağız" denilen JAS açıklamasında, Efrîn'de TSK, IŞİD, El Nusra, ÖSO çetelerinin kadınlara zulmettiğini belirtti.
 
Efrîn'de 20 Ocak'tan başlayan işgal operasyonundan bu yana, 259 sivilin katledildiğini, bunların 56'sı kadın ve 46'sı çocuk olduğunu vurgulayan JAS, "707 sivil yaralandı, bunların da 104'ü kadın ve 155'i çocuk. İşgal sonrası Efrîn'de en az 119 kadın kaçırıldı. Bunun anlamı aynı zamanda en az yüzlerce kadının cinsel saldırıya, tecavüze maruz kalmasıdır" dedi.
 
Tüm dünyanın Efrîn'de yaşanan insanlık dışı uygulamalara karşı ayaağa kalması gerektiğini vurgulayan JAS, "Kadın özgürlüğünün enternasyonal mücadelesini veren herkesi, Rojava Kadın Devrimi coğrafyasına çağırıyoruz. Gerek savaş cephelerinde yer almaya, gerek de siyasi tecrübelerini devrimimizin toplumsal inşa çalışmalarına sunarak kadın devrimini savunmaya çağırıyoruz. Bulunduğumuz ülkelerde siyasi çalışmaları ve eylemleri, kadın hareketini büyüterek, Efrîn ve Rojava kadın devrimini güçlendirelim" diye belirtti.
 
Rojava'da şehit düşenlerin can pahasına savunduğu Rojava Kadın Devrimini koruyacaklanının altını çizen JAS, "Efrîn kantonumuzu  yeniden özgürleştireceğiz" diye vurguladı.