24 Eylül 2024 Salı

İZSU ve Karşıyaka Belediyesi işçileri vergide adalet istedi

Genel-İş İzmir 2 ve 8 No'lu Şubeler örgütlü oldukları işyerlerinde vergi adaletsizliğine ilişkin basın açıklaması yaparak, "Artan oranlı vergi sistemine hayır diyoruz. Vergide adalet istiyoruz" dedi.

DİSK'e bağlı Genel-İş Sendikası İzmir 2 ve 8 No'lu Şubeler, örgütlü oldukları işyerlerinde vergi adaletsizliğine ilişkin basın açıklaması yaptı. Açıklamada işçiler, "Artan oranlı vergi sistemine hayır diyoruz. Vergide adalet istiyoruz" dedi.

Genel-İş İzmir 2 No'lu Şube örgütlü olduğu İZSU Yenişehir Şubesi önünde basın açıklaması yaptı. "Vergide adalet istiyoruz", "Zam zulüm işkence işte AKP" sloganları atan işçiler adına basın açıklamasını Levent Öztürk okudu.

'İŞÇİLERDEN DEĞİL YANDAŞ ŞİRKETLERDEN VERGİ ALINSIN'
İktidar ve yandaş sermaye şirketleri zenginleşirken işçilerin ve emekçilerin yoksullaştığını söyleyen Öztürk, "Ücretler üçüncü aydan başlayarak yıl sonuna doğru eriyor. Sermaye ye iki yılda bir yapılan vergi afları yetmediği gibi teşvik adı altında fondan bütçeden kaynak aktarılıyor" dedi.

Toplu sözleşmede bin bir türlü mücadele ile aldıkları zamların vergi dilimleri adı altında geri alındığını dile getiren Öztürk, "Vergide Adalet istiyoruz, artan oranlı vergi sistemine hayır diyoruz. İşçilerden emekçilerden değil, sürekli kasaları şişen yandaş şirketler ve diğer sermayeden patronlarından vergi alınsın. Soyguna talana adaletsiz vergi sistemine karşı alanlara, zamlar, enflasyon vergi kesintileri ile eriyen ücretlerimizi durdurmak ve insanca yaşanacak bir düzen için mücadele edelim" dedi.

'TÜM GIDA ÜRÜNLERİNDE KDV SIFIRLANSIN'
Genel-İş İzmir 8 No'lu Şube ise örgütlü olduğu Karşıyaka Belediyesi Merkez şantiyesinde basın açıklaması gerçekleştirdi. Açıklamayı okuyan Şube Yönetim Kurulu Üyesi Ümit Tekdal, "İşçilerin patronundan daha yüksek oranda vergi ödediği bir ülke haline geldik" diyerek taleplerini sıraladı.

🔹Asgari ücret ve bütün ücretlerin asgari ücret kadarı için tüm vergi ve kesintiler sıfırlansın ve net ödensin. Böylece tüm ücretler yaklaşık 750 lira artırılsın.
🔹Asgari ücret sonrası ilk vergi dilimine uygulanan tarife oranı yüzde 10'a indirilsin. Vergiye esas gelir dilimleri milli gelire göre artırılsın.
🔹En düşük emekli aylığı asgari ücret düzeyine yükseltilsin.,
🔹Elektrik, su, doğal gaz ve internet faturaları vergi ve kesintiden muaf tutulsun.
🔹Tüm gıda ürünlerinde KDV sıfırlansın.