24 Eylül 2024 Salı

İzmir'de Narbel işçileri grev kararı astı

İzmir Narlıdere Belediyesi'ne bağlı Narbel işçileri, grev kararını belediye binasına astı.

İzmir Narlıdere Belediyesi'ne bağlı Narbel şirketi ile Belediye-İş İzmir 2 No'lu Şube arasında süren toplu iş sözleşmesi sürecinde ara bulucu döneminin bitmesi ile Narbel işçileri grev kararını Narlıdere Belediye binasına astı.

Narlıdere Belediye binasının önünde toplanan yüzü aşkın işçi "Direne direne kazanacağız", "Hak, hukuk, adalet", "Hak verilmez alınır" sloganları ile belediye personel giriş kapısına yürüdü.

İşçilere seslenen Belediye İş 2 No'lu Şube Başkanı Metin Şanlı, öncelikle işçilerin 1 Mayıs'ını kutlayarak sözlerine başladı. Şanlı, "60 günlük arabulucu sürecinde anlaşamadık. Tam kapanma uygulamasının sona ereceği 17 Mayıs tarihine kadar iş bırakma eylemine gitmeyeceğiz. 17'sinden sonra hep beraber karar alıp gerekeni yapacağız. Biz masada bitirmek istiyoruz, belediyenin kasasını istemiyoruz. 175 tane arkadaşımız asgari ücretle çalışıyor, biz insan onuruna yakışır bir ücret istiyoruz. İşçilerin ücretlerine enflasyon oranının bir puan üzerinde yani yüzde 17 oranında zam yapılmasını talep ediyoruz" dedi.