24 Eylül 2024 Salı

İzmir'de Katı Atık Bertaraf işçileri 1 Mayıs'ı kutladı

İzmir Büyükşehir Belediyesi Halkapınar Katı Atık Bertaraf şantiyesinde işçiler 1 Mayıs'ı kutlandı.

DİSK'e bağlı Genel-İş İzmir 2 ve 3 No'lu Şubeleri, İzmir Büyükşehir Belediyesi Halkapınar Katı Atık Bertaraf şantiyesinde işçilerle birlikte 1 Mayıs'ı kutladı.

"1 Mayıs haktır engellenemez", "İşte 1 Mayıs, alanlardayız", "İş, ekmek, özgürlük", "İnsanca bir yasam, güvenceli iş", "AKP'den hesabı emekçiler soracak" sloganlarının atıldığı açıklamada, işçi ve emekçiler taleplerini haykırdı.

Açıklamada, "İşçiler ya ahlaksızca Kod-29 garabetiyle işçilerinden atılıyor ya da işten atma tehditleriyle daha fazla çalışmaya angaryaya zorlanıyor. Herkese evlere kapanma çağrıları yapılırken emekçilerden canı pahasına çalışması isteniyor" denildi.

Tüm çalışanların derhal aşılanması için salgına mücadelede şirketlerin çıkarlarının, siyasi hesapların değil halk sağlığının esas alınması için mücadele vurgusu yapan işçiler mücadele vurgusu yaptı.

'GÜNDOĞDU'YU ŞANTİYELERE TAŞIDIK'
Genel-İş 3 No'lu Şube Başkanı Faruk Saral konuşmasında, "AKP'ye karşı diz çökmedik, çökmeyeceğiz. AKP her şeyden önce 128 milyon doların hesabını verecek, baskılar bizi yıldıramaz. Sınıfın iktidarı olana kadar mücadelemiz sürecek, AKP iktidarı tarihin çöplüğüne gömülecek. Gündoğdu'yu şantiyelere getirdik, yarınlarda da Gündoğdu'da yine olacağız" dedi.

'YASAKÇI ZİHNİYETE KARŞI MÜCADELE'
Genel-İş 2 Nol'u Şube Başkanı Arif Yıldız ise "En az 15-16 genelge yayınladılar ama bu genelgelerde işçiye emekçiye dair en ufak bir şey yok. Şimdiye kadar bizlerden kesilen işsizlik fonunu işverenlere, yandaşlara peşkeş çektiler. Bir taraftan ücretsiz izin dayattılar diğer taraftan işsizliğe mahkum ettiler. Çarklar dönsün işçiler ölsün anlayışına karşı bir kez daha sesleniyoruz bilim kurulunun çağrısına kulak verin. Milyonlar aç milyonlar işsiz kahrolsun saray rejiminiz diyoruz. Yasakçı zihniyete karşı hep birlikte mücadele vermeliyiz" diye konuştu.