20 Eylül 2024 Cuma

İzmir'de Delphi işçileri hakları için yürüdü

İzmir'de bulunan Delphi'de toplu iş sözleşmesi sürecinde anlaşma sağlanamaması üzerine fabrika içerisinde yürüyüş düzenleyen işçiler taleplerini dile getirdiler.
DİSK'e bağlı Birleşik Metal-İş Sendikası ile Delphi patronu arasında toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması üzerine arabulucu süreci başladı.
 
İşçiler taleplerinin kabul edilmemesine sessiz kalmayarak Gaziemir Esbaş'ta bulunan fabrika içerisinde yürüyüş üzenledi.

Sosyal yardımlara yüzde 35 ve ücretlere net 900 TL zam yapılmasını isteyen işçiler, 4'lü vardiya sistemini reddettiklerini belirtti.
 
Yüksek enflasyon ile alım gücünün düştüğü bu dönemde direnerek haklarını alacaklarını ifade eden işçiler, "İşverenlerin sadaka gibi ücret dayatmalarına karşı dayanışması ile sermayeyi yeneceğiz. Yaşanılan ekonomik kriz ve sürekli yükselen enflasyon karşısında bizim geri adım atmak gibi bir durumumuz yok. Patronun yeni işler alarak emek sömürüsünden yüksek karlar elde etmesi, yükselen döviz kurundan özellikle yabancı sermayenin karına kar kattığı bu dönemde taleplerimizden ödün verecek bir durumda değiliz. Direneceğiz ve sonunda kazanacağız" diye belirtildi.