1 Ekim 2024 Salı

İzmir'de Adalet Nöbeti 71. gününde

Adalet Nöbeti'ni 71. gününde Kırıklar Hapishanesi önüne taşıyan aileler, mücadeleyi sürdüreceklerini kaydetti.

Hasta ve infazı ertelenen tutuksakların ailelerinin sürdürdüğü Adalet Nöbeti, 71. gününde İzmir Buca Kırıklar Hapishanesi önünde devam etti. Halkların Demokratik Partisi (HDP) Konak ve Torbalı ilçe yöneticileri ziyaret etti. Aileler, "Ji girtiyên nexweş re azadî (Hasta tutuklulara özgürlük)" yazılı önlükler giyerken, sık sık, "Siyasi tutsaklar onurumuzdur", "Bijî berxwedana zindana", "Hak hukuk adalet" sloganları attı.

HDP Konak İlçe Eşbaşkanı Abdulvahap Bal, tecridin PKK Lideri Abdullah Öcalan üzerinden bütün topluma yayıldığını söyledi. Hapishanelerde tutsakların tedavilerinin sağlanmadığını ve tahliye edilmediklerini aktaran Bal, "Burada anneler uzun zamandır adalet nöbeti tutuyor. Annelerin talebi hukukidir, bizler de bu taleplerin arkasındayız. Bizde başta cezaevinde yaşanan baskılara ve insanlık suçu olan tecride karşı Gemlik'e yürüyüş yapacağız. Bu tecridi kıracağız" diye konuştu.

HDP Konak İlçe Eşbaşkanı Azize Çelebi ise hapishanelerde tutsaklar üzerinde baskı ve hak ihlallerinin arttığını söyledi. Ailelerin taleplerinin meşru olduğunu ifade eden Çelebi, "Hukuksuz uygulamalar bir an önce son bulmalı" dedi.