24 Eylül 2024 Salı

İzmir SGD: Bizi engelleyemezsiniz

İzmir SGD, üyeleri Samet Koç'un serbest bırakılmasını istedi, "Baskılar 1 Mayıs çalışmalarımızı ve alanlara çıkmamızı engelleyemez" dedi.
İzmir Sosyalist Gençlik Derneği, üyeleri Samet Koç'un gözaltına alınmasını kınadı. 
 
ESP İzmir İl Örgütü'nde yapılan basın toplantısına HDK İl Eş Sözcüsü Ayşe Yılmaz, SKM MYK Üyesi Satiye Ok katıldı, ESP İl Yöneticisi Mahsun Al katıldı.
 
Açıklama yapan SGD'li Hivda Selen, sabah saatlerinde polis tarafından evlere yapılan operasyonda aralarında SGD üyesi Samet Koç'un da olduğu 7 kişinin gözaltına alındığını hatırlattı. 
 
Baskın sırasında evlerin talan edildiğini belirten Selen, operasyonla sosyalist gençlerin yürüttüğü 1 Mayıs çalışmasanın ve gençlerin alanlara çıkmasının hedeflediğini kaydetti. 
 
Selen, şunları söyledi: "Bütün bunlar yenilginin göstergesidir. Yeniliyorlar, yenildikçe de korkuyorlar ve baskılarını arttırıyorlar. Halkın öfkesini alanlara taşıyacağından korkuyorlar, engellemek istiyorlar. Bugün gençliği susturmaya çalışanlar, ifade özgürlüğü ve örgütlenme hakkımızı engellemeye çalışanlar bilsinler ki; korkmayacağız, geri adım atmayacağız."
 
Baskı ve engellemelere rağmen 1 Mayıs hazırlıklarını sürdüreceklerini ve alanlarda olacaklarını vurgulayan Selen, "Baskılar bizi yıldıramaz" dedi. Selen, SGD'li Samet Koç'un serbest bırakılmasını istedi.