24 Eylül 2024 Salı

BEKSAV: Emekçilerimizden elinizi çekin

BEKSAV Yönetim Kurulu, emekçilerine yönelik polis tacizinin sürdüğünü duyurdu. Sanatı ezilenlere taşımak isteyen herkese kapılarını açtıklarını söyleyen BEKSAV, Yolu bizimle olan herkes bu bahçenin içinde güvendedir" dedi. BEKSAV, hiçbir saldırının BEKSAV emekçilerinin birbirine olan güvenini zedeleyemeyeceğinin altını çizdi. 

Siyasi polisin Bilim Estetik Kültür Sanat Araştırmaları (BEKSAV) emekçilerine yönelik tacizi sürüyor. Son olarak vakfın emekçilerinden sinema yönetmeninin kendisini "devlet görevlisi" olarak tanıtan iki kişinin "sohbet" adı altında tacizine uğradığını duyuran BEKSAV Yönetim Kurulu, "Yolu bizimle olan herkes bu bahçenin içinde güvendedir" dedi. 

BEKSAV Yönetim Kurulu'nun açıklamasında şu ifadeler yer aldı: "Emekçilerimizden elinizi çekin! Vakfımız emekçilerinden sinema yönetmeni arkadaşımız bugün kendini 'devlet görevlisi' olarak tanıtan iki kişinin sohbet adı altında tacizine uğramıştır. Biz bu kendi hukukunu bile çiğneyen uygulamaları iyi biliyoruz. Senelerdir vakfımıza uğrayan, emek veren dostlarımızı sohbet adı altında bilgi vermeye zorlamaya, vakıf etkinliklerimizi yasa dışı göstererek terörize etmeye çalışanlara yanıtımız nettir! Bizi birbirimizden koparamazsınız! Biz sanatı ezilenlere taşımak isteyen herkese kapımızı açtık, bahçemizi etkinliklerimizle halklar bahçesi yaptık. Yolu bizimle olan herkes bu bahçenin içinde güvendedir.

"Sokakları işçi sınıfına, kadınlara, çocuklara, hayvanlara, göçmenlere, LGBTİ+lara güvenilmez ve yaşanılmaz kılan sizlerse bu korkutma hamleleriyle bizim yürüyüşümüze duyulan güveni zedeleyemezsiniz. Biz kapımızı ezilenlerden yana saf tutmak isteyen herkese açtık, bundan sonra da böyle yapacağız."