24 Eylül 2024 Salı

İZENERJİ Park Bahçe işçileri: Artan oranlı vergi sistemine hayır

Genel-İş İzmir 2 No'lu Şube üyesi İZENERJİ Park Bahçe işçileri, artan oranlı vergi kesintisine tepki göstererek, "Vergide adalet istiyoruz, artan oranlı vergi sistemine hayır diyoruz" dedi.

DİSK'e bağlı Genel-İş Sendikası İzmir 2 No'lu Şube, vergi adaletsizliğine karşı örgütlü olduğu iş yerlerinde basın açıklaması yapmaya devam ediyor. Gaziemir yeşil alan ve MTK biriminde çalışan işçiler, artan oranlı vergi kesintisine tepki göstererek, "Vergide adalet istiyoruz, artan oranlı vergi sistemine hayır diyoruz" dedi.

"İktidar ve yandaş sermaye şirketleri zenginleşirken işçiler, emekçiler yoksullaşıyor" diyen işçiler, temel tüketim maddelerinden alınan dolaysız vergilerin yanında artan oranla vergi kesintisi uygulanmasına tepki gösterdi.

Evrensel'in haberine göre; ücretlerin üçüncü aydan başlayarak yıl sonuna doğru eridiğini ifade eden işçiler, "Toplu sözleşme ile bin bir türlü mücadeleyle aldığımız zamları vergi dilimleri adı altında bizden geri alıyorlar. Bu soygun düzenine karşı birlikte mücadeleyi büyütelim. Vergide adalet istiyoruz, artan oranlı vergi sistemine hayır diyoruz. Zamlar, enflasyon ve vergi kesintileri ile ücretlerimizin erimesini durdurmak ve insanca yaşanacak bir düzen için mücadeleye" dedi.