19 Eylül 2024 Perşembe

'İstismarın suçlusu Ensar'ı aklayanlar'

Yaşamak İstiyoruz İnisiyatifi her ayın 11'inde düzenlediği "Yaşamak istiyoruz" eyleminde İnisiyatif adına açıklamayı okuyan Gerçek, "Erkek egemenliği ile mücadele, çocukları da kadınları da korumanın tek yoludur. Çocuk istismarına ve cinsel şiddet suçlarına çözüm kimyasal hadım ya da idam değil koruyucu, önleyici ve güçlendirici yasal düzenlemelerdir" diye belirtti.
Yaşamak İstiyoruz İnisiyatifi Özgecan Aslan'ın katledilişine atfen her ayın 11'inde yaptığı 'Yaşamak İstiyoruz' eylemini her ay olduğu gibi Kalkedon Meydanı'nda gerçekleştirdi. Eyleme ESP İstanbul İl Başkanı Pınar Türk ve HDK İstanbul Eş Sözcüsü Gülçin Aykul'da katıldı.
 
İnisiyatif adına açıklamayı okuyan Zeynep Güler Gerçek "AKP'nin politikaları sonucunda neredeyse her gün en az bir kadın tecavüze uğruyor veya katlediliyor. Katilleri yargılamak ve adaleti sağlamak yerine koruyup, akladıkları için bugün katiller, tecavüzcüler daha rahat ve pervasız şekilde kadınları katlediyor. Sonuçlar sadece kadınları değil çocukları da etkiliyor" dedi.
 
İDAM İLE TACİZCİLERE YOL AÇILMAK İSTENİYOR
 
8 yaşındaki Eylül'ün tecavüze uğrayıp katledildiğini ve Leyla'nın açlıktan öldüğünü hatırlatan Gerçek, "İstismar araştırma önergelerini reddedenler, 'Ama küçüğün de rızası vardı diyenler', Ensar'da 'Bir kereden birşey olmaz' diyenler asıl suçlulardır" diye konuştu.
 
Gerçek, Türkiye'nin çocuk istismarında dünyada 3. sırada olduğunu söyleyerek  "İdam ve kimyasal hadım gibi yöntemleri önümüze çözüm diye sunmaya çalışanlar bu kokuşmuş sistemde kendilerine daha fazla alan açma derdindeler" dedi.
 
Gerçek, "Erkek egemenliği ile mücadele, çocukları da kadınları da korumanın tek yoludur. Çocuk istismarına ve cinsel şiddet suçlarına çözüm kimyasal hadım ya da idam değil koruyucu ve önleyici yasal düzenlemelerdir" diye belirtti.
 
SURUÇ VE KATLEDİLEN BÜTÜN KADINLARIN İÇİN ADALET
 
Gerçek konuşmasının devamında şunlara değindi: "Yine aynı şekilde başlangıçta adı Kadın Bakanlığı olan sonrasında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na çevrilen şimdi ise çalışma bakanlığına aktarılan bakanlık örneğinde olduğu gibi kadınların siyaset ve toplumsal yaşamda ne derece önemsenmediğinin göstergesidir."
 
"Flormar işçileri için, kaybolan istismara uğrayan çocuklar için, özsavunma hakkını kullandığından dolayı tutuklanan kadınlar için, tam 3 sene önce Suruç'ta katledilen kadınlar için erkek değil gerçek adaleti aramaktan, erkek egemen değil kadından yana çocuktan yana bir dünyada yaşamak için mücadele etmekten, milyonlarca kadının sesi olmaktan vazgeçmeyeceğiz.
 
Eylemde "Erkek adalet değil gerçek adalet", "Korkmuyoruz susmuyoruz itaat etmiyoruz", "Yaşasın kadın dayanışması" sloganlarıyla sonlandırdı.