24 Eylül 2024 Salı

İşten atılan 4 Dev Yapı-İş üyesi Galataport şantiyesinde direnişe başladı

Galataport projesinde çalışan ve sendikalı oldukları için işten çıkarılan Dev Yapı-İş üyesi 4 işçi direnişe başladı.

İstanbul Karaköy'de bulunan Galataport projesinin şantiyesinde Met Mühendislik Alt Taşeronu Isıtaş Fatih Memiş Firması'nda çalışan Dev Yapı-İş üyesi 4 işçi, işten çıkartılmaları üzerine şantiye önünde direnişe başladı. İşçiler, işe iade talebiyle başlattıkları direniş için basın açıklaması yaptı ve işe dönene kadar direnişin devam edeceğini söyledi.

Basın açıklamasını Dev Yapı-İş üyesi ve işten atılan Veysel Çelik okudu. Patronların sendikalı işçi istemediğine dikkat çeken Çelik, "Bizler, Galataport İstanbul şantiyesinde Met Mühendislik A.Ş. taşeronu ISIT-AŞ Fatih Memiş firmasına bağlı çalışan, Dev Yapı-İş üyesi işçileriz. Sendika üyesi olduğumuz için, çalışırken maruz kaldığımız baskı ve haksızlıklara boyun eğmediğimiz için şirket yöneticileri tarafından hedef alındık ve hukuksuzca işten atıldık. Her ay geciken maaşlarımız düzene girsin diye, iş yerinde beslenme koşulları düzeltilsin diye çaba sarf ettiğimiz için Özellikle 2021 1 Mayıs'ı sonrası yoğunlaşmaya başlayan yıpratma ve yıldırmaya yönelik çeşitli baskılardan sonuç alamayan şirket yöneticileri, nihayet dün -29 Haziran 2021 tarihi- itibariyle; sözde 'İş Sağlığı ve Güvenliği (İSG)' kurallarına uymama gerekçesiyle iş akdimizi tek taraflı olarak feshetti" dedi.

Eylemde konuşan Dev Yapı-İş Genel Başkanı Özgür Karabulut, "İnşaat işçilerini patronların insafına terk etmeyeceğiz, haklarımızı hukukumuzu biliyoruz sonuna kadar kullanacağız arkadaşlarımız işe geri dönene kadar mücadelemiz devam edecek" diye belirtti.