1 Ekim 2024 Salı

İsrailli yerleşimciler, Filistinli bisikletçilere saldırdı

İşgal altındaki Batı Şeria'da bisiklet turu yapan dört Filistinli eylemci, İsrailli yerleşimcilerinin saldırısına uğradı.

Siyonist İsrail'in işgali altında olan Batı Şeria'da, bisiklet turuna çıkan bir grup Filistinli, İsrailli yerleşimcilerin saldırısına uğradı.

Filistinli dört bisikletçi, Batı Şeria'nın Ramallah kentinden yola çıkmış, Komoot isimli bisiklet yolu uygulamasına bakarak kendilerine 80 kilometrelik bir rota çizmişlerdi. Ancak üzerinde yasadışı Yahudi yerleşimlerinin bulunduğu bir alana girince, saldırıya uğradılar.

Bisikletçilerden Amer Kurdi, yola çıktıktan bir saat sonra uygulamayı takip ederek Şilo isimli İsrail yerleşiminin yakınına geldiklerini, burada İbranice konuşan bir grup erkeğin kendilerine nereden geldiklerini sorduklarını söyledi. Bisikletçiler Ramallahlı olduklarını söyleyince, yüzlerini tişörtleriyle kapatan yerleşimciler onlara taş atmaya başladılar.

METAL SOPAYLA DÖVDÜLER
Amer Kurdi'nin 28 yaşındaki kardeşi Samer ise "Diğerleri kaçmayı başardı ama benim ayağım takıldı ve düştüm. Ayağa kalktığımda arkamda bir yerleşimci vardı ve beni metal sopayla dövmeye başladı" dedi.