24 Eylül 2024 Salı

İşçi ve emekçi mitingi çalışmaları sürüyor

24 Ekim'de yapılacak işçi ve emekçi mitinginin çalışmaları sürüyor. Bağcılar'da bulunan tekstil fabrikaları önünde bildiri dağıtan ve işçilere seslenen mitingi örgütleyen sendika ve partiler, işçi ve emekçileri birleşik mücadeleye ve mitinge çağırdı. 

"Ekmeğimiz ve özgürlüğümüz için işçi ve emekçi mitingi" çalışmaları sürüyor. Sabah saatlerinde Bağcılar'da bulunan tekstil fabrikalarının önünde bildiri dağıtıldı. 

İşçilere yönelik yapılan konuşmada, "Biz emekçilerin çalışma koşullarımız her geçen gün kötüleşmeye devam ediyor. Ücretlerimiz yerinde sayıyor ama her şeye zam geliyor. Aldığımız ücretlerde erimeye devam ederken, patronlar pandemi koşullarına rağmen karlarına kar katıyor. Biz emekçiler yaşamla  ölüm arasında kaldık. Bizleri ancak emeğimize  ve haklarımıza  sahip çıkmak kurtarabilir. Bizler insani yaşam koşullarını, haklarımızı mücadele ederek kazanabiliriz. Bunun için  yan yana gelen siyasi partiler, demokratik kitle örgütleri, işçiler miting düzenliyor. Tüm emekçiler oraya  gidip taleplerimizi haykırmalıyız. Bizler çocuklarımızın geleceği için  mücadele etmeye mecburuz. Bizler emekçiler olarak  haklarımıza sahip çıkmalıyız. Sizleri 24 Ekim'de Kartal'da yapılacak İşçi ve Emekçi mitingine davet ediyoruz" denildi.

İşçi ve Emekçi Mitingi'nin talepleri ise şöyle:
"Madde 25/2 (Kod 29) kaldırılsın.
▪ Herkese iş ve gelir güvencesi sağlansın,
Taşeron çalışmak yasaklansın.
İş yerlerinde taciz, baskı, mobbing son bulsun.
KHK'lar iptal edilsin.
Sendikal örgütlenmenin önündeki engeller kaldırılsın.
Emeklilikte yaşa takılanların (EYT) hakları iade edilsin."