1 Ekim 2024 Salı

'İşçi sınıfı, halklarla yeni Geziler yaratacak'

Gezi tutsakları için İstanbul'da tutulan Adalet Nöbeti'nin 45'inci gününde nöbeti sendikalar devraldı. Limter-İş, BTO-SEN ve Sosyal-İş sendikaları, işçi sınıfı olarak halklarla birlikte Gezi direnişinin yolundan yürüyeceklerinin sözünü verdi.

Gezi davasında verilen siyasi kararlara karşı TMMOB Mimarlar Odası İstanbul Şubesi'nde başlatılan Adalet Nöbeti sürüyor. 45'inci gününde nöbeti Limter-İş Sendikası, Birleşik Tarım Orman Sendikası (BTO-SEN), Sosyal-İş Sendikası ve Filika Dayanışma Derneği devraldı.

KELEŞ: GEZİ'NİN AÇTIĞI YOLDA YÜRÜMEYE DEVAM EDECEĞİZ
Nöbette ilk sözü alan BTO-SEN Örgütlenme Uzmanı Ali Haydar Keleş, Gezi tutsaklarını selamlayarak sözlerine başladı. Gezi'nin büyük bir yol açtığını söyleyen Keleş, aradan yıllar geçmesine rağmen direnenlerin bu yolda kararlılıkla yürümeye devam ettiğini vurguladı. İktidarın siyasi talimatlarla Gezi direnişçilerini tutsak ettiğine dikkat çeken Keleş, "Hep beraber Gezi için adalet, herkes için adalet diyoruz. Gezi'den bu yana aradan yıllar geçse de her yer Gezi, her yer direniş" ifadelerini kullandı. 

UYAR: AYAKLANMA TARİHİNİN MİHENK TAŞLARINDAN BİRİ
Sosyal-İş Sendikası Genel Başkanı Celal Uyar, Gezi'nin Türkiye ayaklanma tarihinde önemli bir mihenk taşı olduğunu kaydetti. Burjuvazinin Gezi ayaklanmasının intikamı Gezi tutsaklarından aldığını dile getiren Uyar, Gezi tutsaklarının yalnız olmadığını söyledi. Uyar, "İşçi sınıfı olarak her zaman Gezi direnişinin içinde olduk, bundan sonra da tutsak arkadaşlarımızın yanında olacağız" şeklinde devam etti.

SAYGILI: O GÜN BİZ DE GEZİDEYDİK
Limter-İş Sendikası Genel Başkanı Kanber Saygılı, "O gün biz de Gezi'deydik" diyerek sözlerine başladı. Gezi direnişinde 80 ilde milyonların sokakları ve meydanları özgürlük, adalet ve onurları için kuşattığını söyleyen Saygılı, Gezi'nin siyasal iktidarın en büyük korkularından biri olduğunu belirtti.

İktidarın Gezi davasında verilen siyasi kararlarla hem Gezi'den intikam almak, hem de direnen işçiler, emekçiler, kadınlar ve halklara gözdağı vermek istediğini vurgulayan Saygılı, bu çabanın beyhude olduğunun altını çizdi.

'YENİ GEZİLER YARATACAĞIZ'
"Siyasal iktidar yine Gezi'nin koşullarını oluşturmaya devam ediyor; bir tarafta ekonomik kriz, öbür tarafta savaş, öbür tarafta sınır ötesi operasyonlar, işsizlik, yoksulluk ve siyasal iktidarın en başında bulunan şahısın halklarımıza küfür etme, hakaret etmeye devam etmesi" diyen Saygılı iktidarın itibarsızlaştırmaya çalıştığı Gezi'nin 15-16 Haziran ayaklanmasından sonra halkın en büyük isyanlarından biri olduğunu ifade etti.

İktidarın Gezi korkusunu büyütmeye devam edeceklerini vurgulayan Saygılı, şöyle devam etti: "Gezi aynı zamanda bizim dünümüz, bugünümüz ve yarınımızdır. Bizler, halklar olarak Gezi'yi unutmuyoruz. Gezi'nin bir onur ve özgürlük kavgası olduğunun bilincindeyiz ve yeni Gezileri, daha büyük Gezileri yaratacağımızı düşünüyoruz. İşçi sınıfı bir gün Gezi'nin büyük eserinin mutlaka önünde olacak, halklarımızla birlikte yeni Gezilere imza atmaya devam edeceğiz. Gezi için adalet, Gezi tutsakları için adalet, herkes için adalet."

Nöbet, "Her yer Taksim, her yer direniş" ve "Gezi için adalet, herkes için adalet" sloganlarıyla son buldu.