24 Eylül 2024 Salı

'İnsan onuruna yakışır çalışma koşulları istiyorsanız Limter-İş'e üye olun'

İki üyesinin işten çıkarıldığı Yılport Konteyner Terminali ve Liman İşletmeleri önünde bildiri dağıtımı yapan Limter-İş Sendikası, liman işçilerini sendikalı olmaya davet etti.

DİSK'e bağlı Limter-İş Sendikası, iki hafta içerisinde iki üyesinin işten atıldığı Dilovası'ndaki Yılport Konteyner Terminali ve Liman İşletmeleri önünde bildiri dağıtımı yaptı, işçileri sendikalarına üye olmaya davet etti. Bildiri dağıtımına İnşaat-İş Sendikası da destek verdi.

Yilport Limanı yöneticilerinin engelleme girişimlerine rağmen gerçekleştirilen bildiri dağıtımında konuşan Limter-İş Sendikası Genel Başkanı Kanber Saygılı, "Liman işçileri olarak sizleri Limter-İş Sendikası'na üye olmaya davet ediyoruz" dedi. Saygılı, "Sendikalı olmak her işçinin Anayasal hakkıdır. Bu hakkınızı kullanın. Kullanırsanız kazanırsınız. Kullanırsanız çocuklarınızın daha güzel yaşamasını sağlarsınız. Sendikalı çalışmak demek güvenceli çalışmak demektir. Sendikalı olursanız diz çökerek, boyun eğerek çalışmazsınız. Haklarınızı alırsınız. İnsan onuruna yakışır çalışma koşulları istiyorsanız mutlaka sendikalı olun. Limter-İş Sendikası sizleri örgütlenmeye, sendikalı olmaya çağırıyor" diye konuştu.