24 Eylül 2024 Salı

İnşaat-Sen: Bankalar geri çekilsin, önce Kayı işçilerinin hakkı ödensin

Kayı Holding'in geçici konkordato süreci 18 Haziran'a kadar uzatılmasına ilişkin açıklama yapan İnşaat-Sen, "Konkordato süresi uzatılsın, bankalar geri çekilsin, önce Kayı işçilerinin hakkı ödensin" dedi.

Kayı Holding'in 28 Mayıs'ta görülen konkordato duruşmasında geçici konkordato süreci 18 Haziran'a kadar uzatıldı. Konuya ilişkin açıklama yapan İnşaat-Sen, "Konkordato süresi uzatılsın, bankalar geri çekilsin, önce Kayı işçilerinin hakkı ödensin" dedi.

İnşaat-Sen açıklamasında konkordato süresinde işçi alacaklarının ödenmesi gerektiğini belirterek "Bu hisselerin satışı geçici konkordatoda gerçekleşirse işçi alacakları koşulsuz şartsız ödenecekti. Ancak geçici konkordato süresi içinde satışın tamamlanması mümkün görünmüyor. Bu sebeple 18 Haziran'da görülecek ikinci duruşmada, 1 yıllık kesin konkordato mühletine geçilmesini istiyoruz" dedi.

Ayrıca Kayı İnşaat'tan en büyük alacaklı olan bankaların; Akbank, Vakıfbank, Denizbank olduğunu vurgulayarak "Tüm bankalar ve alacaklılar da bir adım geri çekilecek. Önce işçi alacakları ödenecek" diye belirtti.