24 Eylül 2024 Salı

İMES ve Terazidere'de Miting çağrıları

İşçi ve emekçi mitingine katılım çağrıları sürüyor. İstanbul'da birçok bölgede yürütülen çalışmalarda mitingin talepleri sıralandı ve birleşik mücadele çağrısı yapıldı. 

24 Ekim'de İstanbul, Kartal'da yapılacak olan Emeğimiz ve Özgürlüğümüz İçin İşçi ve Emekçi Mitingine çağrı için her gün bir çok bölgede işçi ve emekçilere ulaşmaya devam ediliyor.

IMES  ve Terazidere'de yol güzargahlarında, fabrika ve is yerlerinin önlerinde işlerine gitmekte olan işçilere bildiriler dağıtılarak, 24 Ekim saat 15.00'de Kartal Meydanı'nda  yapılacak olan mitinge davet edildi.

İşçilere yönelik konuşmalarda, insanca bir yaşam ve emeklerinin karşılığını alabilmek için taleplerine sahip çıkmaları çağrıları yapıldı. Birleşik mücadelenini önemine dikkat çekilen konuşmalarda, "Pandemi koşullarında  emekçilerin sağlığı hiçe sayılırken, patronlar karlarına kar kattı. Yılda bir kez ücretlere artış yapılıyor ama zam üstüne zamlarla o da eriyip gidiyor. Halkın yoksulluğu arttı, işsizlik boyutlandı, güvencesiz çalışma sürüyor. İşten atmak yasak dendi, işten çıkarmalar sürdü. Emeğin, geleceğin için alanlarda olan ve taleplerini dile getiren Emek örgütlerine ve 24 Ekim'de Kartal Meydanı'nda yapacakları mitinge katılıp omuz verelim" denildi. 

Öte yandan SİNBO fabrikasında mesaisini tamamlayan işçilere de çağrı yapıldı. Çağrıda, mitingin taleplerinin dile getirildi.