22 Eylül 2024 Pazar

'Helal lokmalarıyla cemevini yapan Alevilere dava açılıyor'

AKD Sultangazi Pir Sultan Abdal Cemevi Başkanı Zeynal Odabaş'ın yargılandığı dava öncesi adliye önünde basın açıklaması düzenlendi. Odabaş, "Kendi arsalarının üzerinde, imece usulüyle, helal lokmalarıyla cemevini yapıp, orada inançlarını, ibadetlerini, kültürlerini yaşamaya çalışan Alevilere sıra gelince dava açılıyor" ifadelerini kullandı.

Alevi Kültür Dernekleri (AKD) Sultangazi Pir Sultan Abdal Cemevi Başkanı Zeynal Odabaş'ın "imara aykırı cemevi yapmak" suçlamasıyla yargılandığı davanın duruşması öncesi Alevi örgütleri Gaziosmanpaşa Adliyesi önünde basın açıklaması düzenledi.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) milletvekili Çiçek Otlu'nun da katıldığı eylemde, "Cemevleri yıkılamaz kararı biz veririz. Cem ibadetimiz, cemevleri ibadethanemizdir. Aleviler vardır, Alevilik haktır" pankartı açıldı.

Söz alan Zeynal Odabaş, "Laik, demokratik bu cumhuriyette bütün halklar, renkler, kültürler, inançlar bir arada, kardeş gibi yaşamak için biz mücadele ettik. Bugün de etmeye devam edeceğiz" dedi. Cemevinin yer aldığı parsel üzerinde cami, karakol gibi çok sayıda yapı bulunduğuna ama Aleviler haricinde kimseye dava açılmadığına dikkat çeken Odabaş, "Kendi arsalarının üzerinde, imece usulüyle, helal lokmalarıyla cemevini yapıp, orada inançlarını, ibadetlerini, kültürlerini yaşamaya çalışan Alevilere sıra gelince dava açılıyor" dedi.

Gazi Belediyesi'nin 5 yıldır CHP elinde olduğunu ama CHP'li belediyenin de sorunu çözmediğini vurgulayan Odabaş, "Bizlerin oylarıyla yerel yönetimlerde seçilenlere şuradan bir seslenmek istiyorum: Yeter artık" dedi.